Bulviniai kleckučiai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
200 gramų bulvių (virtos)
200 mililitrų jogurtas (natūralus)
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas aguonų
šiek tiek druska
1 vienetas kiaušiniai (tryniai)
100 gramų kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Pasiruošti miltuotą lentelę. Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių rutuliukų apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių rutuliuką ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Virti tol, kol kleckučiai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių rutuliukų, kuriuos toliau virsime. Išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste arba aliejuje iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą. Tuomet juos dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su mėlynių ar kitokia uogiene. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulviniai kleckučiai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Pasiruošti miltuotą lentelę. Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių rutuliukų apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių rutuliuką ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Virti tol, kol kleckučiai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių rutuliukų, kuriuos toliau virsime. Išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste arba aliejuje iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą. Tuomet juos dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su mėlynių ar kitokia uogiene. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų