
1.2 kilogramo | kiauliena (sprandinė) |
400 gramų | grybai |
2 vienetai | morkos |
3 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau.
Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybai krepšeliuose
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Vytintos stintos
-
Kiaušinukai Kūčioms
-
Helovyno voriukai
-
Kaimiška rūkyta dešra
-
Kiškienos paštetas
-
Lašišos rafaelo
-
Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Pomidorų užkandėlė
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Silkė su morkomis
-
Šaltiena
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Velykų belaukiant
-
Šaltiena su vištiena
Kiaulienos sprandinės vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiauliena, sprandinė,
1 ir 1/5 kilogramo -
Grybai,
400 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Česnakas,
3 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinė perpjauti, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas, gabalas. Iš visų pusių gardinti druska, pipirais.
Grybus supjaustyti griežineliais. Morkas sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Dėti į keptuvę grybus, apkepinti, pridėti morkas, pakepinti 5 minutės. pridėti svogūną, uždaryti dangti ir ant mažos ugnies troškinti apie 10 minutės.
Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėlioti įdarą. Susukti mėsą labai stabdžiai. Dėti į kepimo maišelį,o maišelį gerai suspausti 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius). Dėti į skardą ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valanda. Leisti atvėsti maišelyje ir tada supjaustyti gabalėliais.
Man skanu su salotomis: pomidorai, poras, druska, pipirai. Gardinti alyvuogių aliejumi.
Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau.
Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Komentarai