
1.2 kilogramo | kiauliena (sprandinė) |
400 gramų | grybai |
2 vienetai | morkos |
3 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau.
Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinės vynuogės
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Varškės sūris su kmynais
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Liežuvio užkandėlė
-
Saldus užkandis
-
Lašišos rafaelo
-
Rūkytas lynas
-
Tortilijų tortukas su tunu
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Žuvis tešloje
-
Boružėlės
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Užkandis su unguriu
-
Sultingas Kebabas
-
Helovyno užkandžiai
Kiaulienos sprandinės vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiauliena, sprandinė,
1 ir 1/5 kilogramo -
Grybai,
400 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Česnakas,
3 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sprandinė perpjauti, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas, gabalas. Iš visų pusių gardinti druska, pipirais.
Grybus supjaustyti griežineliais. Morkas sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Dėti į keptuvę grybus, apkepinti, pridėti morkas, pakepinti 5 minutės. pridėti svogūną, uždaryti dangti ir ant mažos ugnies troškinti apie 10 minutės.
Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėlioti įdarą. Susukti mėsą labai stabdžiai. Dėti į kepimo maišelį,o maišelį gerai suspausti 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius). Dėti į skardą ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valanda. Leisti atvėsti maišelyje ir tada supjaustyti gabalėliais.
Man skanu su salotomis: pomidorai, poras, druska, pipirai. Gardinti alyvuogių aliejumi.
Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau.
Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.
Komentarai