Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas kiaušiniai (baltymai)
1 vienetas svogūnai
250 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis aliejaus
200 gramų sūris (fermentinis)
1 skiltelė česnakas
15 gramų mielės (šviežios)
150 gramų mėsa (malta)
100 gramų sūris (feta)
1 arbatinis šaukštelis pomidorų pasta
50 mililitrų pienas
1 vienetas paprika
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Darome tešlą: į šiltą skystį suberiame cukrų bei sudėję mieles gerai išmaišome. Miltus susiberiame į didesnį dubenį, pilame gautą mielių masę, lengvai paplaktą kiaušinio baltymą, aliejų bei suberiame druską. Užminkome tešlą ir paliekame uždengę kilti ~2 val., kol ši padvigubės.
2.
Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Faršą susimaišome su feta sūriu, suberiame smulkintą svogūną bei papriką, pomidorų pastą ir padažą. Paskaniname viską česnaku, druska, pipirais. Padedame šaltai ir laukiame, kol tešla pakils.
Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.
3.
Po tešlos gabaliuką dedame ant lengvai miltuoto stalo ir iškočiojame. Susipjaustome tešlą kvadračiukais. Ant jo dedame įdarą, užbarstome fermentinio sūrio ir lenkiame kampus į vidurį ir suspaudžiame. Pašauname į įkaitintą (iki 180°C) orkaitę ir kepame apie 25 - 30 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame prie arbatos rytais :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Darome tešlą: į šiltą skystį suberiame cukrų bei sudėję mieles gerai išmaišome. Miltus susiberiame į didesnį dubenį, pilame gautą mielių masę, lengvai paplaktą kiaušinio baltymą, aliejų bei suberiame druską. Užminkome tešlą ir paliekame uždengę kilti ~2 val., kol ši padvigubės.

  2. Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Faršą susimaišome su feta sūriu, suberiame smulkintą svogūną bei papriką, pomidorų pastą ir padažą. Paskaniname viską česnaku, druska, pipirais. Padedame šaltai ir laukiame, kol tešla pakils.
    Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.

  3. Po tešlos gabaliuką dedame ant lengvai miltuoto stalo ir iškočiojame. Susipjaustome tešlą kvadračiukais. Ant jo dedame įdarą, užbarstome fermentinio sūrio ir lenkiame kampus į vidurį ir suspaudžiame. Pašauname į įkaitintą (iki 180°C) orkaitę ir kepame apie 25 - 30 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame prie arbatos rytais :)

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų