| 250 mililitrų | pienas |
| 13 gramų | mielės (šviežios) |
| 75 mililitrai | cukrus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kardamonas (maltas) |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 75 gramai | sviestas (minkštas) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Keksiukai su mėlynėmis
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Daniškos bandelės
-
Mėlynių bandelė
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės su varške
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Bandelės hamburgeriams
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Lazdelės su sūriu
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Kvietinės bandelės
-
Aguonų vyniotinukai
-
Bandelės su varške
-
Švediškos bandelės
-
Bandelės su varške
-
Naminė balta duona
-
Vengriški pyragėliai
Bandelės su cinamonu
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 mililitrų -
Mielės, šviežios,
13 gramų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kardamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui
2 v. š. minkšto sviesto
2 v. š. malto cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės
1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno bandelėms aptepti
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į 50 x 50 cm dydžio keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Komentarai (3)
-
Atsakymas
2014-07-11 13:13
V.Š Valgomasis saukstas (didesnis)
A.Š Arbatinis saukstelis (mazesnis)
;). ;) ;)
-
Klausimas
2014-05-29 15:25
kas tas v.š ir a.š
-
olga
2011-08-08 10:47
O TAIP!!!!!!!!!!!!!!!
