6 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 lapas | tešla (šaldyta, sluoksniuota) |
100 gramų | sūris (tarkuotas (Jubiliejinis)) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | prieskoninės žolelės |
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Morkų blyneliai
- Kopūstų lapų apkepas su mėsa
- Keptos cukinijos
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Ispaniškas baklažanų kepsnys
- Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
- Balta mišrainė
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Ryžių pudingas
- Apkepas „La Graikija“
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Kopūstų pyragas su žirniais
- Nesaldūs cukinijų blynai
- Vištienos užkepėlė
- Apkepas „Vienas ir du“
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Romšteksas majonezo padaže
- Paprikos su įdaru
- Kvietinių miltų blynai
Svogūnų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Svogūnai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Tešla, šaldyta, sluoksniuota,
1 lapas -
Sūris, tarkuotas (Jubiliejinis),
100 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoninės žolelės,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.
Skanaus