6 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | burokėliai (virti) |
2 vienetai | silkių filė |
1 vienetas | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | ikrai (raudonėliai) |
2 žiupsneliai | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
- Rūkyta lašiša su grūdėta varške
- Ypatingieji kiaušinukai
- Silkės pataluos vyniotinis
- Liežuvio užkandėlė
- Silkė burokėlių patale
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Kumpio suktinukai
- Šaltiena "Gerulis"
- Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
- Austrės su lietuviškais obuoliais
- Japoniški suktinukai
- Sumuštinis ant salotos lapo
- Silkių bokšteliai
- Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Antiena drebučiuose (šaltiena)
- Piciukai
Kiaušiniai įdaryti silke
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Burokėliai, virti,
1 vienetas -
Silkių filė,
2 vienetai -
Citrinų sultys,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Ikrai, raudonėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 žiupsneliai -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu , nulupkite , supjaustykite per pusę. Išimkite trynius ir atskirame dubenėlyje sumaigykite šakute.
Burokelius supjaustykite smulkiais kubeliais. Įdėkite į dubenį ir užpilkite 1 litrą verdančio vandens . Į dubenį sudėkite baltymus ir palikite 1 valandai.
Nuo silkes file atpjauti 12 plonų juostelių (papuošimui), kita supjaustyti labai smulkiai. Sumaišykite su grietine ir kiaušinių tryniais . Pridėti citrinos sulčių, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Baltymus išimkitei iš burokelių vandens. Ant kiekvienos puselės sudėkite įdarą. Puoškite ikrais ir file juostelėmis. Skanaus