500 gramų | kepenėlės (kiaulienos) |
60 gramų | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | miltai |
2 vienetai | svogūnai (vid. dydžio) |
2 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | apelsinų |
60 gramų | aliejaus |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | krapai (smulkinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštas plovas
- Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
- Paprikų laiveliai
- Balandėliai pagal Vidą
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Čili jautienos gaminimas
- Purienos
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Mėsos kukuliai
- Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Kepti kotletai su moliūgais
- Avienos muštiniai
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- Smaližių liežuvis
- Kiaulienos kotletai
- Vasaros šašlykiukas
- Įdaryta cukinija
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
Kepenėlės su vaisiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kepenėlės, kiaulienos,
500 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, vid. dydžio,
2 vienetai -
Obuoliai,
2 vienetai -
Apelsinai,
2 vienetai -
Aliejus,
60 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Krapai, smulkinti
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
prieš ruošimą kepenėles kelioms valandoms pamerkite į pieną, tada nuvalykite, perplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kepenėles pasūdykite, pabarstykite pipirų, apvoliokite miltuose ir iškepkite ištirpintame, įkaitintame svieste. Atskirai keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, nuluptas ir susmulkintus obuolius, apelsinus, supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes troškinkite. Iškepusias kepenėles sudėkite ant pašildytos lėkštės, uždėkite troškintus vaisius, pabarstykite susmulkintais krapais. Valgykite su bulvėmis.