Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
150 gramų sūris (fermentinis)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas kiaušiniai
500 gramų kiaulienos faršas
5 vienetai bulvių (didesnės)
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek prieskoniai (mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles". Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 val. kol bulvė bus minkšta. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 min palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Faršu įdarytos bulvių "geldelės"

Komentarai: 110
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles". Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 val. kol bulvė bus minkšta. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 min palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (110)


  • Genutė 2018-03-26 10:03

    Ačiū.Labai patiko


  • Jolanta 2017-07-21 20:16

    Skaniai atrodo reiks isbandyti


  • Bronė 2017-03-10 14:40

    Pabandysime, turėtu būti skanu.


  • algis 2017-01-26 15:39

    skanu, reikia kepti valandą nebūtinai, tiesiog pasižiūri, jei atrodo iškepę, paragauji...
    aš bulves ne išskutau, o išpjoviau viduriukus, gautas išpjovas uždėliojau ant faršo geldelėse ir dar užbarsčiau bulvių prieskoniais. Ekonomiška ir skanu :)


  • Antanas 2016-12-11 20:42

    Ideja gal ir gera,bet kas per durnius kepa bulves valanda?Kepe drauge pusvalandy ir tai perdaug,tai tiek tiems,kurie bandys


  • arvydas 2015-12-06 09:46

    Tas isskotas bulvytes galima panaudoti i sriuba o galima juk ju ir nelupti jauciu su lupyna dar skaniau.


  • Jolita 2015-10-12 18:22

    Labai gardu,taipat bandziau su grybais,patiko.


  • Rita 2015-09-28 12:22

    Tik turbut ne koksu pienas fermentinis, o suris


  • ingrida 2015-02-09 16:40

    o prie ko cia tas pienas?


  • egle 2015-01-13 00:01

    O as taip idarytas bulves verdu :) prieskoniai,tarkuota morka,lauro lapeliai,truputis sviesto,o ant galo dedu grietines. :)


Daugiau receptų