6 vienetai | bulvių | |
500 gramų | džiovintų grybų | |
1 sauja | poras | |
1 saujelė | svogūnai | |
1 žiupsnelis | druska | |
4 arbatiniai šaukšteliai | aliejaus | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | fermentinio sūrio |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Švilpikai (šiuškės)
- Bulvių kukuliai
- Bulvių pica
- Bulviniai vėdarai
- Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Bulvių apkepas pagal Vanill
- Vėdarai
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Bulvių plokštainis
- Orkaitėje keptos bulvės
- Bulvinės bandelės
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Bulvių kroketai
- Mėsos - bulvių apkepas
- Vyžos iš bulvių
- Linksmoji bulvių košė
- Bulviniai blynai su mėsa
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Įdaryti bulvių kukuliai
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Bulvės,
6 vienetai -
Džiovinti grybai,
500 gramų -
Poras,
1 sauja -
Svogūnai,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Aliejus,
4 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Fermentinis sūris
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.