Bulvių gėlytė su grybų įdaru
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Džiovinti grybai, o ypač jų aromatas primins smagias vasaros ar rudens dienas... Tobulas patiekalas snieguotą žiemos dieną. Džiovinti grybai, o ypač jų aromatas primins smagias vasaros ar rudens dienas... Tobulas patiekalas snieguotą žiemos dieną. Milda
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai bulvių
500 gramų džiovintų grybų
1 sauja poras
1 saujelė svogūnai
1 žiupsnelis druska
4 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek fermentinio sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.
2.
Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.
3.
Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.
4.
Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių gėlytė su grybų įdaru

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai: Pabarstymui:
Autoriaus žodis: Džiovinti grybai, o ypač jų aromatas primins smagias vasaros ar rudens dienas... Tobulas patiekalas snieguotą žiemos dieną. Milda
Gaminimo eiga:
  1. Piene išmirkytus grybus smulkiai supjaustyti. Porą su svogūnų supjaustyti ir kartu su grybais apkepti. Įdėti druskos, prieskonių, pipirų, jeigu norima.

  2. Bulves supjaustyti apskritimais – jie turi būti maždaug vienodo dydžio, kitaip bus sunku gražiai suformuoti gėlytės žiedą. Bulves apšlakstyti aliejumi ir ir šiek tiek apiberti druska arba bulvių sprieskoniais. Leisti pasimarinuoti.

  3. Keksiukų kepimo formelėje suformuoti žiedelius ir į jų viduriuką sudėti grybus.

  4. Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitoje uždengus folija kepti iki pusvalandžio. Paskui ją nuimti ir dar kelias minutes leisti bulvėms apskrusti. Skanaus.

Receptą atsiuntė Milda
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų