Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo naminis majonezas

Komentarai: 17
  • Paruošimo laikas: Apie 5 min..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Naminis majonezas – paklausite "ko čia vargintis?" Bet, kartą pamėginę, vargiai grįšite atgal prie parduotuvinio – su konservantais, emulgatoriais, spalvintojais, sintetiniais kvapais.
Bazinis majonezo receptas prasideda nuo dviejų kiaušinio trynių ir trupučio garstyčių. Pamažu įpilant augalinio aliejaus ir pastoviai plakant gaunamas tirštos konsistencijos majonezas. Toliau galite dėti priedus nuo šviežių žalumynų iki ančiuvių ar česnakų, ar… meginkit kurti ir fantazuoti.

Gaminimas:

1. Pasiruošti visus ingredientus. Sudėti trynius ir garstyčias į švarų dubenėlį ir išmaišyti. Gerai plakti apie 30 sekundžių. Tada plakti po kelis lašus pilant aliejų. Plakinys taps kremiškai tirštas.
2. Supylus apie pusę aliejaus, supilti citrinos sultis ir toliau plakti. Rūgštis pašviesins spalvą. Paskaninti druska ir toliau pilant likusį aliejų gerai plakti.
3. Dabar jau turim paprasčiausią majonezą. Įvairovę galima susikurti dedant įvairius prieskonius, priedus ir žalumynus. Galimybės begalinės.


Gaunama apie 200 ml majonezo

Komentarai (17)


  • vija 2014-02-25 12:59

    naudokite rapsų aliejų, nuo saulegrąžų apkarsta


  • Alma 2013-05-21 16:22

    Salmoneliozės sukelėjai yra ne kiaušinio trynyje bet ant lukšto todėl ir būtina prieš naudojant kiaušinius plauti juos sodos tirpalu. Visada ir prieš kepant, dedant į tešlą ar kitaip naudojant :)
    :-)


  • SILVIJA 2013-04-13 16:21

    labai skaniai atrodo, einu tuoj pat gaminti


  • valerija 2013-04-02 14:13

    visada baigiant plakti ispaudziu slikiltele cesnako. Labai skaniai su keptos duonos, surio, kukuruzu ir krabu lazdeliu misraine. Si misraine skaniausia su naminiu cesnakiniu majonzu.Siulau pabandyti. Skanaus. :-)


  • jolanta 2012-12-23 22:41

    NA man gavosi visai skanus, aišku dėjau daugiau saulėgrąžų nei alyvų aliejaus:) tik gavosi kietokas, sunkoka buvo plakt, gal dėl to kad dėjau garstyčių miltelius, bet skonis tai majonezo :) ir baigiant dėjau citrinų sultis dėjau man tada tokia vientisesnė masė gavosi, tarsi tos sultys viską suriša į vieną :)


  • Arvydas Z 2012-11-02 19:11

    ATSAKYMAS Jordanai Bujokaitei is Facebook (as nesu Facebook'istas):
    kartokas gali buti del dvieju priezasciu - sviesoj laikomas aliejus greitai oksiduojasi ir apkarsta (ypac tamsusis); senos garstycios irgi oksiduojantis apkarsta...


  • Arvydas Z 2012-11-02 19:04

    mano seimoj sis majonezas ilgam neuzsistovi - tenka daryti kas pora savaciu... :-)


  • Dille 2012-11-02 18:31

    O kiek mazdaug laiko toks majonezas gali stoveti saldytuve? Ar ji is karto reikia suvalgyti?


  • Arvydas Z 2012-05-09 15:09

    RIMAI
    saukstu, o siaip, gaminant reikia viska ragauti ir derinti prie savo ar valgytoju skonio :-)


  • Rima 2012-05-09 11:52

    O citrinu sulciu saukstu ar sauksteliu?


Daugiau receptų