Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
Porcijų skaičius:
30
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
| 4 vienetai | tortilija |
| 1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
| 80 litrų | žaliosios citrinos sultys (šviežiai spaustos) |
| 1 valgomasis šaukštas | aitriosios paprikos dribsnių |
| 20 gūželių | kalendra (šviežios) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | akmens druskos (malunėlyje) |
| šiek tiek | druska |
| 1 vienetas | avokadų (pjaustytas kubeliais) |
| 150 gramų | kopūstai (savojiniai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 6 minutes, kol gražiai paruduos.
2.
Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15 - 20 minučių. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.
Patarimas. Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Patarimas. Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūri širdelė
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Gaspadoriaus užkanda
-
Karališkas užkandis prie degtinės
-
Vyšninių pomidorų užkandėlė
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Šventinė silkė su razinomis
-
Grybų užtepelė
-
Silkės ruletai
-
Spalvingi iešmeliai
-
Silkė su saulėgražomis
-
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
-
Grybai krepšeliuose
-
Sočioji užkandėlė su silke
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Avokado užtepėlė
-
Vištiena drebučiuose
-
Skani užkandėlė
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 30
-
Tortilija,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Žaliosios citrinos sultys, šviežiai spaustos,
80 litrų -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 valgomasis šaukštas -
Kalendra, šviežios,
20 gūželių -
Akmens druska, malunėlyje,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Avokadai, pjaustytas kubeliais,
1 vienetas -
Kopūstai, savojiniai,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 6 minutes, kol gražiai paruduos.
Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15 - 20 minučių. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.
Patarimas. Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
