4 vienetai | tortilija |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
80 litrų | žaliosios citrinos sultys (šviežiai spaustos) |
1 valgomasis šaukštas | aitriosios paprikos dribsnių |
20 gūželių | kalendra (šviežios) |
0.5 arbatinio šaukštelio | akmens druskos (malunėlyje) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | avokadų (pjaustytas kubeliais) |
150 gramų | kopūstai (savojiniai) |
Patarimas. Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies vyniotinis drebučiuose
- Gaspadoriaus užkanda
- Ikrų užkandėlė
- Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
- Užkanda "Braškės"
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Autentiška meksikietiška "Guacamole"
- Sumuštiniai su lašiša
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Sūrio lazdelės
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Sumuštinukai
- Užkandis "Žiemos puokštė"
- Suši kamuoliukų gamyba
- Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
- Vorų užkandėlė
- ZIGMO silkė su daržovių salsa
- Rūkyti kumpio gabalai
- Kaimiška rūkyta dešra
- Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 30
-
Tortilija,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Žaliosios citrinos sultys, šviežiai spaustos,
80 litrų -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 valgomasis šaukštas -
Kalendra, šviežios,
20 gūželių -
Akmens druska, malunėlyje,
0.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Avokadai, pjaustytas kubeliais,
1 vienetas -
Kopūstai, savojiniai,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 6 minutes, kol gražiai paruduos.
Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15 - 20 minučių. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.
Patarimas. Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!