Tešlai: | ||
750 mililitrų | kvietiniai miltai (+paviršiui pabarstyti) | |
250 mililitrų | vanduo | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska (+šiek tiek virimui) | |
Padažui: | ||
250 mililitrų | grietinėlės (neriebios) | |
150 gramų | kiaulienos šoninė | |
1 vienetas | svogūnai | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryti caneloni
- Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
- Pasta su grill baklažanais
- Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Uzbekiškas plovas
- Makaronai su lašiša
- Netikra lazanija
- Jūreiviški makaronai
- Makaronai su sardelėmis
- Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
- Au gratin tagliatelle makaronai
- Makaronų apkepas
- Ryžių blynai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
- Spageti su krevetėmis
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Vištienos troškinys
- Makaronai su faršu
Skryliai su šoninės padažu
- Porcijų skaičius: 6
-
Kvietiniai miltai, +paviršiui pabarstyti,
750 mililitrų -
Vanduo,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska, +šiek tiek virimui,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, neriebios,
250 mililitrų -
Kiaulienos šoninė,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinį išplakame su druska, įpilame vandenį, išmaišome. Suberiame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada suberiame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 2-3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.
Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame apie 10 min, kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Galima visus skrylius virti viename dideliame puode.
Padažui šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname apie 3 min ant vidutinės ugnies.
Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine.
Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname apie 1 min ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame. Skanaus!
Komentarai