Skryliai su šoninės padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Autorius apie receptą: Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir sekančią dieną pašildyti keptuvėje. Skanumėlis! Padažui pagardinti dar Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir sekančią dieną pašildyti keptuvėje. Skanumėlis! Padažui pagardinti dar galite papildomai įdėti pievagrybių. Kai norisi greitesnio padažo, kartais tiesiog pasikepinu šoninės su svogūnu ir uždedu ant skrylių kartu su grietine. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
750 mililitrų kvietiniai miltai (+paviršiui pabarstyti)
250 mililitrų vanduo
1 vienetas kiaušiniai
0.25 arbatinio šaukštelio druska (+šiek tiek virimui)
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės (neriebios)
150 gramų kiaulienos šoninė
1 vienetas svogūnai
šiek tiek druska
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kiaušinį išplakame su druska, įpilame vandenį, išmaišome. Suberiame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada suberiame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
2.
Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 2-3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.
3.
Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame apie 10 min, kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Galima visus skrylius virti viename dideliame puode.
4.
Padažui šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname apie 3 min ant vidutinės ugnies.
5.
Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine.
6.
Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname apie 1 min ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
7.
Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Skryliai su šoninės padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Padažui:
Autoriaus žodis: Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir sekančią dieną pašildyti keptuvėje. Skanumėlis! Padažui pagardinti dar ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinį išplakame su druska, įpilame vandenį, išmaišome. Suberiame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada suberiame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.

  2. Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 2-3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.

  3. Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame apie 10 min, kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Galima visus skrylius virti viename dideliame puode.

  4. Padažui šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname apie 3 min ant vidutinės ugnies.

  5. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine.

  6. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname apie 1 min ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

  7. Skrylius išgriebiame iš vandens, sudedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų