
500 gramų | lazanija ( lakštai) |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | salierai (šaknys) |
500 gramų | jautiena (faršas) |
3 skiltelės | česnakas |
1 galva | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
1 stiklinė | padažas (BEŠAMELIO) |
šiek tiek | druska |
100 gramų | sūris (DŽIUGAS) |
šiek tiek | pipirai |
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daniškas plovas
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Vištienos troškinys
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Lazanija su lašiša
-
Plovas su brokoliais
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Ryžių košė su vaisiais
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Lazanija su vištiena
-
Vaikiški pietūs
-
Makaronai su česnakiniu padažu
-
Olandiškas ryžių apkepas
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Makaronų apkepas su obuoliais
-
Pasta Marino
-
Makaronai su moliūgu
-
Makaronai su faršu
Lazanija su jautiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Lazanija, lakštai,
500 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Salierai, šaknys,
100 gramų -
Jautiena, faršas,
500 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Svogūnai,
1 galva -
Pomidorai,
3 vienetai -
Padažas, BEŠAMELIO,
1 stiklinė - Druska
-
Sūris, DŽIUGAS,
100 gramų - Pipirai
Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.Bešamel padažas:
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.
Komentarai