
500 gramų | lazanija ( lakštai) |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | salierai (šaknys) |
500 gramų | jautiena (faršas) |
3 skiltelės | česnakas |
1 galva | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
1 stiklinė | padažas (BEŠAMELIO) |
šiek tiek | druska |
100 gramų | sūris (DŽIUGAS) |
šiek tiek | pipirai |
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jautienos čili su makaronais
-
Makaronų apkepas su pievagrybiais
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Ryžių pudingas
-
Daniškas plovas
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Greiti spagečiai su dešrelėmis
-
Plovas orkaitėje
-
Ryžių pyragas su silke
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Makaronai su sojos faršu
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Makaronai su faršu
-
Kriauklės su įdaru
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Garfildo lazanija
-
Plovas su brokoliais
-
Makaronai su faršu
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Lazanija su jautiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Lazanija, lakštai,
500 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Salierai, šaknys,
100 gramų -
Jautiena, faršas,
500 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Svogūnai,
1 galva -
Pomidorai,
3 vienetai -
Padažas, BEŠAMELIO,
1 stiklinė - Druska
-
Sūris, DŽIUGAS,
100 gramų - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.Bešamel padažas:
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.