
500 gramų | lazanija ( lakštai) |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | salierai (šaknys) |
500 gramų | jautiena (faršas) |
3 skiltelės | česnakas |
1 galva | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
1 stiklinė | padažas (BEŠAMELIO) |
šiek tiek | druska |
100 gramų | sūris (DŽIUGAS) |
šiek tiek | pipirai |
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
-
Spagečiai pomidoro
-
Spagečiai a‘la Carbonara
-
Uzbekiškas plovas
-
Risotto
-
Greiti spagečiai su dešrelėmis
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Vištiena su ryžiais
-
Faršu kimšti makaronai
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Jautienos čili su makaronais
-
Vištiena su ryžiais
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Jūreiviški makaronai
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
-
Jautiena kiniškai
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Makaronai su krevetėmis ir vištiena
-
Pomidorų ir makaronų apkepas
Lazanija su jautiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Lazanija, lakštai,
500 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Salierai, šaknys,
100 gramų -
Jautiena, faršas,
500 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Svogūnai,
1 galva -
Pomidorai,
3 vienetai -
Padažas, BEŠAMELIO,
1 stiklinė - Druska
-
Sūris, DŽIUGAS,
100 gramų - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.Bešamel padažas:
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
Druskos, pipirų
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.