Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
1 stiklinė grietinė
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 vienetai svogūnai
3 vienetai paprika (geltona, raudona, žalia)
1 vienetas poras
500 gramų vištienos filė
1 vienetas ryžiai (raudonieji, pakelis)
3 vienetai morkos
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
(10 porcijų)

Paruošimo trukmė 50-60 min.

Kol virsite ryžius, smulkiais gabaliukais supjaustykite morkas ir įmeskite į įkaitinta keptuvę kepti tol, kol morkos pageltonuos. Tada įmeskite taip pat supjaustytus svogūnus, išmaišykite ir kepkite kol svogūnas taps permatomas. Vėliau įmeskite į keptuvę taip pat supjaustytas paprikas. Svarbu viską maišyti kas porą minučių. Tokioje eigoje įdėti supjaustytą porą ir mažais gabaliukais vištieną. Kai vištiena iškeps, įpilti beveik pilną stiklinę grietinės, viską troškinti maišant 4-7 minutes, įdėti prieskonių. Vėliau sumaišyti su ryžiais ir kepti 5-7 minutes, pabaigai su medine mentele suteikti apkepo formą ir palikti po dangčiu 7-10 minučių. Papuošti petražolėmis. Galite valgyti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

(10 porcijų)

Paruošimo trukmė 50-60 min.

Kol virsite ryžius, smulkiais gabaliukais supjaustykite morkas ir įmeskite į įkaitinta keptuvę kepti tol, kol morkos pageltonuos. Tada įmeskite taip pat supjaustytus svogūnus, išmaišykite ir kepkite kol svogūnas taps permatomas. Vėliau įmeskite į keptuvę taip pat supjaustytas paprikas. Svarbu viską maišyti kas porą minučių. Tokioje eigoje įdėti supjaustytą porą ir mažais gabaliukais vištieną. Kai vištiena iškeps, įpilti beveik pilną stiklinę grietinės, viską troškinti maišant 4-7 minutes, įdėti prieskonių. Vėliau sumaišyti su ryžiais ir kepti 5-7 minutes, pabaigai su medine mentele suteikti apkepo formą ir palikti po dangčiu 7-10 minučių. Papuošti petražolėmis. Galite valgyti.

Reklama:

Komentarai (6)


  • Veronika 2011-02-07 17:53

    taip labai skanu dar ideti supjaustyta cukinija


  • Tutis 2010-08-29 12:57

    prasom ;DD :super:


  • agne 2010-08-28 15:17

    Aciu! Buvo labai skanu :super:


  • Tutis 2009-10-04 13:50

    sveiki,
    esu studentas, tad buvau priverstas truputi pakoreguoti kai kuriuos produktus :)) vietoj raudonų ryžių dėjau paprastus baltus :D vietoj alyvuogių aliejaus dėjau ketvirtį sviesto :) nedėjau poro :) ruošimo eiga išlaikiau panašią, tik ryžių dėjau tris pakelius, pusantros paprikos ( raudonos ), du svogūnus, 7 vidutines morkas. Vištienos filė marinavau apie valandą ir naudojau tik vištienos prieskonius. tame etape kai įpilama grietinė, įbėriau pipirų ir vištienos prieskonių. manau nesugadinau recepto ;) kas ragavo, pirštus laižėsi, ir beje, mano proporcijas sudėjus užteko 4 asmenims :super:


Daugiau receptų