| 1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 200 mililitrų | vanduo |
| 100 gramų | ryžiai |
| 200 mililitrų | pienas |
| 15 gramų | sviestas |
| 4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | obuoliai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
-
Avižinių dribsnių blyneliai
-
Aromatingieji varškėčiai
-
Kukurūzų miltų blynai
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Varškėčiai su klevų sirupu
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Blynai
-
Blynai su cukinija ir krabų lazdelėmis
-
Orkaitėje užkepti bulviniai blynai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu
-
Plikyti blynai
-
Moliūgų blynai
-
Žuvies blynukai
-
Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
-
Moliūgų kotletukai
-
Kriaušiniai
-
Avižinių dribsnių blyneliai su varške
-
Lietiniai su varške
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
Ryžių blynai su obuoliais
akcijas
-
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
200 mililitrų -
Ryžiai,
100 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Komentarai (7)
-
:DD
2011-04-12 20:18
Aš pati dar vaikas, bet tai vistiek, patinka man gaminti, ir čia kiekvieną dieną užeinu, ir į gaspadinę :P Keletą receptų jau gaminau, lb gerai gavosi, be to jau daug ką pati pagaminu, nereik mamos prašyt, išsiversčiau jei būtų kur nors išvažiavus :-p
-
Indre
2010-08-28 02:51
reikes rytoj pagaminti ,paragausim :-) Vaizdelis tai lb skanus
-
vytas
2010-07-31 09:12
Turi būti skanu,kaip ir ryžių košė su sviestu ir džemu. :super:
-
(anonimas)
2010-06-15 21:38
Atrodo idomiai :) reikes pabandyti
