Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio romas (esencija)
6 valgomieji šaukštai cukrus (padažui)
480 mililitrų kvietiniai miltai
480 mililitrų pienas
2.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio druska
4 vienetai kiaušiniai ((trynius atskirti nuo baltymų))
1 valgomasis šaukštas vanilė (sirupas)
50 gramų sviestas (padažui)
240 mililitrų vanduo (padažui)
2 arbatiniai šaukšteliai krakmolas (padažui)
25 gramai sviestas (padažui)
500 mililitrų vyšnios (be kauliukų, padažui)
2 valgomieji šaukštai cukrus (padažui)
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys (padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta. Supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti.

Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (darbui palengvinti galite naudoti elektrinį plaktuvą). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į širdelės formos vaflinę ar blynų keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.

Vyšnių padažas gaminimas:

Indelyje sumaišykite pusę kiekio vandens su krakmolu. Kitame inde ant viryklės ištirpinkite sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite vandens ir krakmolo mišinį, maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min).

Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis. Tiekti su vafliniais blynais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta. Supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti.

Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (darbui palengvinti galite naudoti elektrinį plaktuvą). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į širdelės formos vaflinę ar blynų keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.

Vyšnių padažas gaminimas:

Indelyje sumaišykite pusę kiekio vandens su krakmolu. Kitame inde ant viryklės ištirpinkite sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite vandens ir krakmolo mišinį, maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min).

Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis. Tiekti su vafliniais blynais.

Reklama:

Komentarai (3)


  • emilija 2011-04-26 20:30

    laaabai skanu :miegu:


  • patrycja 2011-04-20 12:40

    gieras :super: riceptas labai giaras riceptas :super: :super:


  • ieva 2011-03-20 09:47

    atrodo skaniai,ir is tiesu skanu.rekomenduociau jums. o:-)


Daugiau receptų