200 gramų | cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Kavos ir ledų desertas
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Vaisinis desertas
- Ledų ir kolos kokteilis
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Tortas "Greitukas"
- Jogurto desertas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Dribsnių kokteilis
- Varškės sūris su žele
- Vaisiniai ežiukai
- Cake pops‘ai
- Gervuogių musas
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Plakti ledai
- Naminiai ledai su braškėmis
- Braškių ir bananų kokteilis
Naminė karamelė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Komentarai (2)
-
erlandas
2016-07-14 21:51
Ar kam nors isejo
-
čiulpk byby
2015-01-18 09:21
krč pabandziau prisvilo gal kaskas ne taip? :)