
Naminė karamelė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų | cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Melionų desertas
-
Tinginių tinginys
-
Gaivus tortas
-
Sūrio tortas
-
Citrinų šerbetas
-
Želė tortas
-
Ledų ir bananų kokteilis
-
Vaisių salotos
-
Sveikas vaisių desertas
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Grietinės želė su bananais
-
Slyvų putėsiai su kiaušiniais
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Margutis
-
Plikyti pyragaičiai su kremu
-
Karamelinės lazdelės
-
Pyragėliai su kremu
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Vasariškas desertas
Naminė karamelė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus! Porcijų skaičiaus tikslaus nežinau, tai priklauso nuo ingredientų kiekio.
Reklama:
Komentarai (2)
-
erlandas
2016-07-14 21:51
Ar kam nors isejo
-
čiulpk byby
2015-01-18 09:21
krč pabandziau prisvilo gal kaskas ne taip? :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...