150 gramų | riešutai |
300 gramų | zefyrai (maži) |
200 gramų | šokoladas ((sudėtyje turi būti mažiausiai 50 proc. kakavos)) |
2 arbatiniai šaukšteliai | aitriosios paprikos |
Paruoškite visus zefyrus ir patiekite, kai šokoladas sukietės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- „Šokoladinis miškas“
- Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
- Irisiniai saldainiai
- Vasariški morengai
- Vaiduokliukai
- Šokoladiniai saldainiai
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
- Karameliniai saldainiai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Kokosiniai rutuliukai
- „Baltosios gėlės“
- Bananai šokolade
- Naminiai šokoladiniai saldainiai
- Migdoliniai triufeliai
- Popsiukai šokolade
- Karamelinės lazdelės
- Morengai
- Rafaelo
- Varškės rutuliukai „Raffaello“
- Šokoladiniai traškučiai su romu
Zefyrai šokolade
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Riešutai,
150 gramų -
Zefyrai, maži,
300 gramų -
Šokoladas, (sudėtyje turi būti mažiausiai 50 proc. kakavos),
200 gramų -
Aitrioji paprika,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite.
Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią). Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite.
Suberkite riešutus ar pasirinktus barstinius į atskiras lėkštes.
Medinius krapštukus ar lazdeles maždaug iki pusės įsmeikite į zefyrą. Panardinkite į šokoladą, palaukite, kol nuvarvės, ir pavoliokite į pasirinktus barstinius ar riešutus. Sustatykite aukštoje stiklinėje ar kepimo skardoje, kad sustingtų.
Paruoškite visus zefyrus ir patiekite, kai šokoladas sukietės.