Lazanija su veršiena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų veršienos faršas
300 gramų sūris (fermentinis)
8 vienetai sūris (lazdelės)
100 gramų mocarela sūris
250 gramų makaronai (lakštiniai)
1 vienetas svogūnai
4 skiltelės česnakas
10 vienetų pievagrybiai
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek čiobreliai
šiek tiek petražolės
2 valgomieji šaukštai pomidorų pasta
1 litras pomidorai (tyrė)
1 litras pienas
100 gramų sviestas
100 gramų kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Pieno padažas. Užvirkite pieną, įdėkite druskos, pipirų. Puode arba keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į kaitinamą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!

Populiariausi receptai šią savaitę

Lazanija su veršiena

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pieno padažas. Užvirkite pieną, įdėkite druskos, pipirų. Puode arba keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į kaitinamą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų