Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Šio patiekalo receptą, išvaizdą, kaip visada, sugalvojau pati – gaminau šaltieną, o tuo metu vienoje televizijos laidoje buvo pasakojama apie Velykų salą... Taip į ją Šio patiekalo receptą, išvaizdą, kaip visada, sugalvojau pati – gaminau šaltieną, o tuo metu vienoje televizijos laidoje buvo pasakojama apie Velykų salą... Taip į ją užsigeidžiau, kad net šaltieną papuošiau matytais vaizdiniais. Šaltienos receptas mums irgi atrodė skanus. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti – vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina – bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
7 vienetai kiaušiniai (virtų)
3 vienetai vištų šlaunelės
500 gramų brokoliai
200 gramų konservuoti žirneliai
150 gramų konservuotų pupelių
50 gramų juodųjų alyvuogių
50 gramų juodųjų ikrų
1 vienetas poras
1 vienetas morkos
1 valgomasis šaukštas džiovintų laiškinių česnakų
1 valgomasis šaukštas druska
1 valgomasis šaukštas želatina
1 saujelė krapai
1 saujelė rozmarinas
1 skiltelė česnakas
2 žiupsneliai lauro lapų
2 žiupsneliai juodieji pipirai
2 žiupsneliai čiobreliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Vištieną išmirkykite. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru. Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.
2.
Žiedinius kopūstus pavirkite apie 1 min., kad būtų nepervirę. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite. Mišrainę suverskite ant kiaušinių – suformuokite salą.
3.
Metas pasiruošti užpilą. Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištiena virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio – kad būtų tvirtas pagrindas salos „gyventojams“ – florai ir faunai.
4.
Kai drebučiai jau sušalę, laikas Velykų salą papuošti. Joje, kaip matosi nuotraukose, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę. „Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.
5.
Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šio patiekalo receptą, išvaizdą, kaip visada, sugalvojau pati – gaminau šaltieną, o tuo metu vienoje televizijos laidoje buvo pasakojama apie Velykų salą... Taip į ją ( ...daugiau ) Regina
Gaminimo eiga:
  1. Vištieną išmirkykite. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru. Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.

  2. Žiedinius kopūstus pavirkite apie 1 min., kad būtų nepervirę. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite. Mišrainę suverskite ant kiaušinių – suformuokite salą.

  3. Metas pasiruošti užpilą. Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištiena virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio – kad būtų tvirtas pagrindas salos „gyventojams“ – florai ir faunai.

  4. Kai drebučiai jau sušalę, laikas Velykų salą papuošti. Joje, kaip matosi nuotraukose, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę. „Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.

  5. Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (2)


  • RŪTA 2019-03-07 15:30

    Tai žiediniai kopūstai ar brokoliai?


Daugiau receptų