Gelteklės išverdamos, nulupamos, apveliamos tešla ir kepamos aliejuje, kol gražiai pagels.
Tešla: kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, aliejus, miltai, pasūdoma, įberiama truputį cukraus, kmynų. Viskas gerai išmaišoma.
Iškeptos sudedamos į lėkštutę šulinėliu, papuošiamos salierų lapeliais.
Keptos gelteklės tešloje
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | gelteklės |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | grietinė |
| 3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Džiovinti kopūstai
-
Sūrio piršteliai
-
Dinos sumuštinukai
-
Paprastas burgeris
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Uždara pica
-
Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Užkandėlė “Suktinukai” su majonezu
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Virtinukai su grybais
-
Žirnių užkandėlė prie alaus
-
Dešriukai
Keptos gelteklės tešloje
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Gelteklės,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Cukrus
-
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gelteklės išverdamos, nulupamos, apveliamos tešla ir kepamos aliejuje, kol gražiai pagels.
Tešla: kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, aliejus, miltai, pasūdoma, įberiama truputį cukraus, kmynų. Viskas gerai išmaišoma.
Iškeptos sudedamos į lėkštutę šulinėliu, papuošiamos salierų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
