Gelteklės išverdamos, nulupamos, apveliamos tešla ir kepamos aliejuje, kol gražiai pagels.
Tešla: kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, aliejus, miltai, pasūdoma, įberiama truputį cukraus, kmynų. Viskas gerai išmaišoma.
Iškeptos sudedamos į lėkštutę šulinėliu, papuošiamos salierų lapeliais.
Keptos gelteklės tešloje
INGREDIENTAI:
500 gramų | gelteklės |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tradicinė silkė
- Blynelių ir lašišos užkandėlė
- Virtos sraigės su kevalu
- Picos - ricos
- Naminiai čipsai su avokado padažu
- Sveiko hamburgerio gaminimas
- Česnakinė duona su sūriu
- Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
- Greitieji sūrio ir šoninės iešmeliai
- Tortilijų suktinukai
- Vištienos tortas
- Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
- Užkandėlė “Suktinukai” su majonezu
- Pomidorų ir juodųjų alyvuogių brusketa
- Silkių vyniotiniai
- Aštrūs antienos kukuliukai
- Skrebučiai
- Kepta duona - kitaip
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Grybų užkandis
Keptos gelteklės tešloje
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Gelteklės,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Cukrus
-
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gelteklės išverdamos, nulupamos, apveliamos tešla ir kepamos aliejuje, kol gražiai pagels.
Tešla: kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, aliejus, miltai, pasūdoma, įberiama truputį cukraus, kmynų. Viskas gerai išmaišoma.
Iškeptos sudedamos į lėkštutę šulinėliu, papuošiamos salierų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...