
800 gramų | veršiena (šonkauliai) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
3 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Arvydo kiaulienos delikatesas
-
Triušienos troškinys
-
Troškinta žąsiena
-
Su daržovėmis troškinta vištiena
-
Guliašo sriuba arba "Zupa gulaszowa"
-
Troškinti šonkauliai su kmynais
-
Mėsa su pipirais
-
Kepenėlių troškinys
-
Sotusis lauko troškinys greitai
-
Kiškiena, troškinta su grybais
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Troškinti kiaulių inkstai
-
Kiauliena, troškinta su svogūnais
-
Vištiena su abrikosais
-
Krienuose troškinta karka
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Vyne troškintas triušis
-
Veršienos troškinys su daržovėmis
-
Aštrus troškinys
Troškinti veršienos šonkauliai

- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šonkauliai,
800 gramų -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Komentarai (7)
-
Gintaras
2009-07-04 19:59
Tai kiek laiko troškinama? Ir salieras gumbas ar stiebai su lapais? Kažkaip ne iki galo parašot...