800 gramų | veršiena (šonkauliai) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
3 vienetai | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Troškinta briediena
- Balandėliai pagal Viką
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Troškinukas
- Pupelių troškinys su sūriu
- Jautienos čenakai
- Šviežių ir raugintų kopūstų troškinys
- Guliašo sriuba arba "Zupa gulaszowa"
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
- Plovas orkaitėje
- Kiauliena bulgariškai
- Kepti ryžiai
- Meksikietiškas troškinys
- Kiaulienos troškinys
- Troškinys - ruduo
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Troškinta kiauliena su razinomis
Troškinti veršienos šonkauliai
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, šonkauliai,
800 gramų -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės: šaukštas tirpinto sviesto, kiaušinio trynys, stiklinė sultinio, pusė stiklinės grietinės, pusė citrinos, truputį druskos.
Šonkauliukai apibarstomi druska, miltais, apkepinami svieste ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis sudedami į puodą, įpylus truputį sultinio, troškinama. Iš ištroškintos veršienos išimami kauliukai, mėsa supjaustoma mažesniais gabalėliais, sudedama į tą patį skystį ir dar 10—15 min. patroškinama.
Padažui ištirpinamas sviestas, įmušamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama, kol sutirštėja, pasūdoma, įspaudžiamos citrinos sultys, nutarkuojama žievelė. Supilama sultiniu atskiesta grietinė. Šiuo padažu užpilama mėsa. Atskirai tiekiama virtų makaronų, troškintų morkų.
Komentarai (7)
-
Gintaras
2009-07-04 19:59
Tai kiek laiko troškinama? Ir salieras gumbas ar stiebai su lapais? Kažkaip ne iki galo parašot...