Avietinė pasaka
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
| Pagrindui: | ||
| 2 pakeliai | šokoladinių sausainių | |
| 200 gramų | sviestas (tirpintas) | |
| Kremui: | ||
| 250 gramų | mascarpone sūris | |
| 200 gramų | grietinėlės, 35% | |
| 50 gramų | cukrus | |
| 15 gramų | želatina | |
| Papuošimui: | ||
| 250 gramų | aviečių | |
| 2 pakeliai | želė | |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sausainius sutrinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu.
2.
Skardą iškloti maistine plėvele ir supilti sausainių masę. Šaukštu išlyginti ir gerai suspausti sausainių masę - tai bus pyrago pagrindas. Dėti į šaldytuvą sustingti.
3.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens, palikti kelias mintues išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje.
4.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti maskarponės sūrį ir paruoštą želatiną. Viską gerai išmaišyti. Masę dėti ant sausainių pagrindo. Gražiai išdėstyti avietes ant balto kremo.
5.
Pasiruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio. Palaukti, kol praves ir supilti ant pyrago viršaus, tik labai atsargiai kad neišbėgtų pro kraštus. Dėti sustingti į šaldytuvą. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Vaisių salotos
-
Varškės kremas su vaisiais
-
Degtinės ledai
-
Gaivios vaisių salotos su drakono vaisiumi (kertuočiu)
-
Vasaros desertas
-
Kalėdiniai grybukai
-
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
-
Braškinis tiramisu
-
Želė "Trispalvė"
-
Gaivus varškės desertas
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Obuolių šerbetas
-
Grietinėlės pyragas
-
Vafliai su karamele
-
Želė desertas su maskarponės kremu
-
Arbūzų šerbetas
-
Saldainiai "Saldi fantazija"
-
Lukos želė tortas
-
Arvydo ananasų desertas
Avietinė pasaka
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šokoladiniai sausainiai,
2 pakeliai -
Sviestas, tirpintas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
250 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Avietės,
250 gramų -
Želė,
2 pakeliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sausainius sutrinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu.
Skardą iškloti maistine plėvele ir supilti sausainių masę. Šaukštu išlyginti ir gerai suspausti sausainių masę - tai bus pyrago pagrindas. Dėti į šaldytuvą sustingti.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens, palikti kelias mintues išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti maskarponės sūrį ir paruoštą želatiną. Viską gerai išmaišyti. Masę dėti ant sausainių pagrindo. Gražiai išdėstyti avietes ant balto kremo.
Pasiruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio. Palaukti, kol praves ir supilti ant pyrago viršaus, tik labai atsargiai kad neišbėgtų pro kraštus. Dėti sustingti į šaldytuvą. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
