0.5 litro | mėlynės |
1 vienetas | žalioji citrina |
25 gramai | želatina |
0.5 litro | apelsinų sulčių |
600 gramų | jogurtas |
120 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušinių baltymais |
400 gramų | plakta grietinėlė |
1 vienetas | vanilė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
- Braškių ir bananų kokteilis
- Šokoladiniai kavos ledai
- Abrikosų šerbetas
- Avietinė pasaka
- Baltasis tinginys
- Saldus patiekalas
- Pieniniai ledai
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Varškės pudingas su apelsinais
- Citrininis kukis
- Plakti ledai
- Varškės desertas
- Sveikas vaisių desertas
- Tinginėlis
- Vyno želės ir grietinėlės desertas
- Karštos bulvių salotos
- Grietinėlės ledai su vanile
- Margas varškės desertas
- Bananų šerbetas
Jogurtinis pudingas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mėlynės,
0.5 litro -
Žalioji citrina,
1 vienetas -
Želatina,
25 gramai -
Apelsinų sultys,
0.5 litro -
Jogurtas,
600 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Plakta grietinėlė,
400 gramų -
Vanilė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.
Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.
Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.
Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.
Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.
Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).
Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.