Jogurtinis pudingas
AUTORIUS:
Urtė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
0.5 litro mėlynės
1 vienetas žalioji citrina
25 gramai želatina
0.5 litro apelsinų sulčių
600 gramų jogurtas
120 gramų cukrus
3 vienetai kiaušinių baltymais
400 gramų plakta grietinėlė
1 vienetas vanilė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.
2.
Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.
3.
Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.
4.
Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.
5.
Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.
6.
Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.
7.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).
8.
Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Jogurtinis pudingas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.

  2. Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.

  3. Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.

  4. Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.

  5. Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.

  6. Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.

  7. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).

  8. Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.

Receptą atsiuntė Urtė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų