![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
3 valgomieji šaukštai | aliejaus ( kokoso / alyvuogių) |
2 stiklinės | miltai ( spelta) |
0.7 stiklinės | vanduo |
0.75 arbatinio šaukštelio | druska |
1.5 arbatinio šaukštelio | majonezas |
2 valgomieji šaukštai | sūris ((lydytas)) |
100 gramų | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 pundelis | svogūnų laiškai |
1 vienetas | skumbrė (šalto rūkymo) |
Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.
Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikų suktinukai
-
Skrebučiai su sūriu
-
Karališki pusryčiai
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Aštrūs kalakutų kaklai
-
Originalūs sumuštiniai
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Sauliaus kibinai
-
Triušienos mėsos iešmeliai
-
Piršteliai su aguonomis
-
Keptos krevetės
-
Keptas lietuviškas sūris
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
SPELTOS pica
-
Paprastas burgeris
-
Krevečių sumuštiniai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Suvyniotos dešrelės
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Aliejus, kokoso / alyvuogių,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai, spelta,
2 stiklinės -
Vanduo,
7/10 stiklinės -
Druska,
3/4 arbatinio šaukštelio -
Majonezas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sūris, (lydytas),
2 valgomieji šaukštai -
Sūris,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnų laiškai,
1 pundelis -
Skumbrė, šalto rūkymo,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (kepti 1 - 2 min.)
Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.
Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.