3 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% |
1 vienetas | apelsinų (tarkuota žievelė) |
1 litras | sultinys (vištienos ar jautienos) |
šiek tiek | jogurtas (natūralus) |
šiek tiek | česnakas (skiltelės) |
6 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
1 valgomasis šaukštas | čiobreliai (smulkinti, švieži) |
šiek tiek | acto (balzaminis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
500 gramų | burokėliai (virti) |
1 vienetas | apelsinų sulčių |
Virtus burokėlius smulkiai sukapokite. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir, įbėrę druskos bei pipirų, pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, čiobrelius. Tada suberkite burokėlių kubelius, įpilkite acto, supilkite sultinį, apelsino sultis ir suberkite žieveles. Pavirinkite 10 min., nukelkite indą nuo ugnies ir viską sutrinkite trintuve. Tuomet įpilkite grietinėlės ir išpilstykite į lėkštes..
Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kubelius sušaldyto jogurto ir patiekite į stalą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kreminė bulvių sriubytė
- Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
- Burokėlių lapkočių sriuba
- Vištų širdelių ir raugintų agurkų sriuba
- Dietiška vištienos sriuba su kalafiorais ir brokoliais
- Šamienė
- Burokėlių-grybų sriuba
- Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
- Gardi dešros sriuba
- Sariel – rauginti kopūstai su žirniais
- Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
- Varnalėšos sriuba
- Vištienos sultinys
- Austrių sriuba
- Sultinys su pievagrybiais
- Bulvių ir špinatų sriuba
- Vaistai nuo pachmelo
- Pikantiška daržovių sriuba
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Kinietiška grybų sriuba
Burokėlių ir apelsinų sriuba su šaldyto jogurto kubeliais
- Paruošimo laikas:
-
Grietinėlė, 35%,
3 valgomieji šaukštai -
Apelsinai, tarkuota žievelė,
1 vienetas -
Sultinys, vištienos ar jautienos,
1 litras - Jogurtas, natūralus
- Česnakas, skiltelės
-
Alyvuogių aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Čiobreliai, smulkinti, švieži,
1 valgomasis šaukštas - Actas, balzaminis
- Druska
- Juodieji pipirai
-
Burokėliai, virti,
500 gramų -
Apelsinų sultys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite jogurtą su smulkiai sukapotais česnakų laiškais, supilkite į ledukų formeles ir sušaldykite šaldiklyje.
Virtus burokėlius smulkiai sukapokite. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir, įbėrę druskos bei pipirų, pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, čiobrelius. Tada suberkite burokėlių kubelius, įpilkite acto, supilkite sultinį, apelsino sultis ir suberkite žieveles. Pavirinkite 10 min., nukelkite indą nuo ugnies ir viską sutrinkite trintuve. Tuomet įpilkite grietinėlės ir išpilstykite į lėkštes..
Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kubelius sušaldyto jogurto ir patiekite į stalą.
Komentarai (6)
-
gabija
2014-11-09 16:02
nenene