Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų tešla (sluoksniuota)
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
1 kilogramas pomidorai (vyšniniai)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 vienetai čiobreliai (šakelės)
1 valgomasis šaukštas cukraus pudra
3 vienetai bazilikas (šviežios)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
Kremui:
200 gramų sūrelis (tepamas, šviežias (lietuviškas varškės))
2 valgomieji šaukštai grietinė
100 gramų sūris (kietasis (parmezanas, džiugas))
Pistou padažui:
1 pundelis bazilikas (šviežias)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
30 gramų kedro riešutai
50 gramų sūris (kietas (parmezanas, džiugas))
2 skiltelės česnakas
1 vienetas kiaušiniai (trynys (suplaktas su 1 valg. š. vandens))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg. šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5 cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą ar skardą ir patepti tešlą kiaušinio plakiniu. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
2.
Sūrio kremas:
Sutarkuoti kietą sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu ir grietine. Pagardinti druska ir pipirais.
3.
Pistou padažas:
Sūrį sutarkuoti, česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių. Smulkintuvu sutrinti baziliko lapelius, česnaką, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\

Pomidorus nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei čiobrelio šakeles. Kepti vartant pomidorus mentele 2 minutes (reikia stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė).Pagardinti druska ir pipirais.

Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pistou padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill funkciją, kepti orkaitėje 5 minutes.

Patiekti tartą papuošus šviežio baziliko lapeliais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Kremui:
  • Sūrelis, tepamas, šviežias (lietuviškas varškės), 200 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sūris, kietasis (parmezanas, džiugas), 100 gramų
Pistou padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg. šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5 cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą ar skardą ir patepti tešlą kiaušinio plakiniu. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

  2. Sūrio kremas:
    Sutarkuoti kietą sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu ir grietine. Pagardinti druska ir pipirais.

  3. Pistou padažas:
    Sūrį sutarkuoti, česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių. Smulkintuvu sutrinti baziliko lapelius, česnaką, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\

    Pomidorus nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei čiobrelio šakeles. Kepti vartant pomidorus mentele 2 minutes (reikia stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė).Pagardinti druska ir pipirais.

    Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pistou padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill funkciją, kepti orkaitėje 5 minutes.

    Patiekti tartą papuošus šviežio baziliko lapeliais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų