
300 gramų | tešla (sluoksniuota) | |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) | |
1 kilogramas | pomidorai (vyšniniai) | |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
3 vienetai | čiobreliai (šakelės) | |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra | |
3 vienetai | bazilikas (šviežios) | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Kremui: | ||
200 gramų | sūrelis (tepamas, šviežias (lietuviškas varškės)) | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
100 gramų | sūris (kietasis (parmezanas, džiugas)) | |
Pistou padažui: | ||
1 pundelis | bazilikas (šviežias) | |
50 mililitrų | alyvuogių aliejaus | |
30 gramų | kedro riešutai | |
50 gramų | sūris (kietas (parmezanas, džiugas)) | |
2 skiltelės | česnakas | |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys (suplaktas su 1 valg. š. vandens)) |
Sutarkuoti kietą sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu ir grietine. Pagardinti druska ir pipirais.
Sūrį sutarkuoti, česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių. Smulkintuvu sutrinti baziliko lapelius, česnaką, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\
Pomidorus nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei čiobrelio šakeles. Kepti vartant pomidorus mentele 2 minutes (reikia stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė).Pagardinti druska ir pipirais.
Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pistou padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill funkciją, kepti orkaitėje 5 minutes.
Patiekti tartą papuošus šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Kiaušinių krepšeliai
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Įdaryti pomidorai
-
Įdarytos pievagrybių kepurėlės
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Įdaryti burokėliai
-
Užkandžių krepšeliai su lašiša
-
Šventiniai krepšeliai
-
Kiaušiniai - laiveliai
-
Pikantiškos salotos su svogūnų laiškais ir majonezu
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
-
Nesaldūs keksiukai
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Aštriai saldi kalakutienos užtepelė
-
Paprikų laiveliai
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Vaisių buketas
Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Tešla, sluoksniuota,
300 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Pomidorai, vyšniniai,
1 kilogramas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Čiobreliai, šakelės,
3 vienetai -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Bazilikas, šviežios,
3 vienetai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sūrelis, tepamas, šviežias (lietuviškas varškės),
200 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, kietasis (parmezanas, džiugas),
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Bazilikas, šviežias,
1 pundelis -
Alyvuogių aliejus,
50 mililitrų -
Kedro riešutai,
30 gramų -
Sūris, kietas (parmezanas, džiugas),
50 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Kiaušiniai, trynys (suplaktas su 1 valg. š. vandens),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg. šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5 cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą ar skardą ir patepti tešlą kiaušinio plakiniu. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Sūrio kremas:
Sutarkuoti kietą sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu ir grietine. Pagardinti druska ir pipirais.Pistou padažas:
Sūrį sutarkuoti, česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių. Smulkintuvu sutrinti baziliko lapelius, česnaką, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\
Pomidorus nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei čiobrelio šakeles. Kepti vartant pomidorus mentele 2 minutes (reikia stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė).Pagardinti druska ir pipirais.
Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pistou padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill funkciją, kepti orkaitėje 5 minutes.
Patiekti tartą papuošus šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!