
Bulvių suflė
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | bulvių |
70 gramų | sviestas |
125 gramai | sūris |
250 mililitrų | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
4 vienetai | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Su lupenomis išvirtas bulves apipilti šaltu vandeniu, dar šiltas nulupti, sugrūsti ir palikti, kad atvėstų. Į bulvių masę sukrėsti sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberti pipirus, muskatą ir suleisti trynius. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu. Baltymus pasūdyti, išplakti, sukrėsti į bulvių masę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į formą, išlyginti paviršių. Bulvių suflė į įkaitintą orkaitę ir iškepti. Suflė bus iškepusi, jei įsmeigus medinį smeigtuką, tešla prie jo neprilips. Suflė tiekti karštą, kadangi vėsdama ji greitai sukrenta.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių kroketai
-
Itališkai pagamintos bulvės
-
Keptos armonikos
-
Įdaryti bulvių kukuliai
-
Bulvinės bandelės
-
Kugelis
-
Vėdarai
-
Kugelis kaimiškai
-
Žemaičių blynai
-
Bulvių apkepas
-
Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
-
Bulviniai zrazai su grybų įdaru
-
Bulvinukai
-
Vaivorikštinė bulvių košė
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Švediški bulviniai blynai
-
Bulvių armonikos
-
Pyragas su bulvėmis
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Varškėčiai su bulvėmis
Bulvių suflė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Sviestas,
70 gramų -
Sūris,
125 gramai -
Grietinė,
250 mililitrų -
Baltieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Muskatas, tarkuotas
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Su lupenomis išvirtas bulves apipilti šaltu vandeniu, dar šiltas nulupti, sugrūsti ir palikti, kad atvėstų. Į bulvių masę sukrėsti sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberti pipirus, muskatą ir suleisti trynius. Viską gerai išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu. Baltymus pasūdyti, išplakti, sukrėsti į bulvių masę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti į formą, išlyginti paviršių. Bulvių suflė į įkaitintą orkaitę ir iškepti. Suflė bus iškepusi, jei įsmeigus medinį smeigtuką, tešla prie jo neprilips. Suflė tiekti karštą, kadangi vėsdama ji greitai sukrenta.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Jurate
2015-09-29 03:32
Jauciu super
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...