2 vienetai | kiaušiniai | |
400 mililitrų | pienas | |
60 gramų | mielės | |
5 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 | kepimo milteliai | |
6 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
800 gramų | miltai | |
100 gramų | miltai ((pabarstyti stalo paviršiui)) | |
1 pakelis | dešrelės (pieniškos) | |
šiek tiek | prieskoniai (Persilado) | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | kiaušiniai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguonų vyniotinukai
- Bandelės "Rožytės"
- Bandelės su varške
- Mielinės bandelės
- Bandelės su grybų įdaru
- Pyragas su razinomis
- Bandelės su kriaušėmis
- "Traškio" bandelė
- Dešrelės tešloje
- Naminė balta duona
- Bandelės su džemu
- Bandelės
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Bandelės vyrams
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Kvietinės bandelės
- Naminė bulka su sezamais
- Migdolinės bandelės
- Ruginių miltų bandelės
- Varškės bandelės
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
60 gramų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 -
Aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Miltai,
800 gramų -
Miltai, (pabarstyti stalo paviršiui),
100 gramų -
Dešrelės, pieniškos,
1 pakelis - Prieskoniai, Persilado
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Kiaušiniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinius, cukrų ir druską, pilti šiltą pieną, aliejų, sutrupinti mieles. Viską gerai suplakti. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir po truputį berti į tešlą (plakti tešlos maišymui skirtais antgaliais). Berti tol, kol maišysis mikseriu, tuomet berti likusius miltus ir minkyti rankomis. Tešla turi būti lipnoka. Berti ant stalo miltus, versti tešlą ir baigti minkyti. Padaryti rutulį tešlos, jį dėti į stiklinį ar molinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele, pradurti skylutę ir dėti į šaldytuvą. Pakyla per 1-1,5 val. Iš pakilusios tešlos gaminti bandeles.
Iš gabalėlio tešlos iškočioti ar ištampyti blynelį, dėti pusę dešrelės, užspausti, įpjauti ir suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar palikti pusvalandžiui pakilti. Pakilusias patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti persilado prieskoniais.
Skanaus!