Bandelės su cinamonu
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
450 gramų kvietiniai miltai
75 gramai cukrus
250 mililitrų pienas
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
75 gramai sviestas (minkštas)
13 gramų mielės (šviežios)
2 arbatiniai šaukšteliai kardamonas (maltas)
2 valgomieji šaukštai cinamonas
2 valgomieji šaukštai cukrus
Įdarui:
2 valgomieji šaukštai sviestas (minkštas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.
2.
Tešlą paminkyti ir iškočioti į stačiakampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį (sukti taip, kad daugiau cinamono apsivyniotų tešloje, nuo siaurojo stačiakampio galo iki kito siaurojo galo), gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 1 cm pločio gabaliukais. Gulščias bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Bandeles patepti kiaušinio trynio plakiniu.
4.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Bandelės su cinamonu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Įdarui:
  • Sviestas, minkštas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
  1. Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai.

  2. Tešlą paminkyti ir iškočioti į stačiakampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
    Suvynioti tešlą kaip vyniotinį (sukti taip, kad daugiau cinamono apsivyniotų tešloje, nuo siaurojo stačiakampio galo iki kito siaurojo galo), gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 1 cm pločio gabaliukais. Gulščias bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Bandeles patepti kiaušinio trynio plakiniu.

  4. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų