
2 vienetai | avienos (šonkauliai (A ir B)) |
1 vienetas | ananasų |
2 vienetai | svogūnai (šalotės (arba 2 didelės skiltelės česnako)) |
šiek tiek | mėta (1/4 puodelio smulkintų) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
50 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.
Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.
Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
-
Ežero šašlykas
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Moliūgų ir ryžių apkepas
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Saldžiarūgščiai sparneliai
-
Kiauliena su keptais pomidorais
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Veršienos pjausniai
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Plekšnė su špinatais ir feta
-
Grybai su rūkyta šonine
-
Aštri troškinta aviena
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Rūkytas kalakutas
Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu

- Paruošimo laikas:
-
Aviena, šonkauliai (A ir B),
2 vienetai -
Ananasai,
1 vienetas -
Svogūnai, šalotės (arba 2 didelės skiltelės česnako),
2 vienetai - Mėta, 1/4 puodelio smulkintų
-
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
50 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.
Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.
Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.
Skanaus ir į sveikatą!
Komentarai (15)
-
s
2012-12-23 11:06
ananasai visai netinka.
-
danko
2011-07-08 21:21
jega lajus nesijaučia :super:
-
lina
2011-03-13 19:48
taip taip, kulinarija menas, neparagavus nesuprasi ar patinka ar ne, ir tik bandant isgausi sau patinkanti skoni. as megstu aviena su cesnaku, bet verta pabandyti ir su svogunu. puikus receptas, labai issamiai parasyta. man gera pamoka kaip neisdziovint is mesos sulciu :-)
-
Petras
2010-09-04 13:19
NEGALIMA RŠYTI ingredijentai, JIE YRA NEVALGOMI, APSINUODYSITE.REIKIA RAŠYTI sudėtis.
-
Ričardas
2010-07-12 11:38
Karštai pritariu tam ,kad kulinarija yra menas,o skonį galima įvertinti tik valgant. :super:
-
edita
2010-07-07 15:40
reikes pabandyti turiu draugu kurie megsta aviena :-)
-
edita
2010-07-07 15:40
reikes pabandyti turiu draugu kurie megsta aviena :-)
-
Arvydas Z
2010-04-26 22:46
kulinarija - kuryba ir menas, o ne dogmatiskos taisykles.
Pries kritikuojant teoriskai, vertetu pradzioje pabandyti ir paragauti praktiskai.
Del skonio nesigincijama, bet sis patiekalas - v ienas megstamiausiu mano draugu ir pazistamu tarpe.
O nepagrista kritika -tai tik is "lapiu" is Krylovo pasakecios "Lape ir vynuoges"
-
nerija
2010-04-26 16:18
kazkaip nesirisa ingridientai.kiek zinau,avienai tinka visai kitokios darzoves.
-
juratera
2010-04-25 20:22
puikus receptas... :super: