Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai avienos (šonkauliai (A ir B))
1 vienetas ananasų
2 vienetai svogūnai (šalotės (arba 2 didelės skiltelės česnako))
šiek tiek mėta (1/4 puodelio smulkintų)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
50 mililitrų vanduo
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.

Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.

Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.

Skanaus ir į sveikatą!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo avienos šonkauliukai su ananasų padažu

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Šonkailiukus apibarstyti druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepinti keptuvėje pradžioje mėsos šonu į apačią kol lengvai apskrus, tada riebaliniu šonu kol gražiai pagels. Šis apskudinimas neleis ištekėti sultims. Tada abu gabalus suneriam kaip rankų pirštus riebaliniu šonu į išorę (gaunasi kaip palapinė) ir dedam į orkaitę 15-20 min.

Alyvų aliejuje apkeppinam susmulkintus svogūnėlius (ar česnakus) ir kai jie suminkštėja, sudedam smulkiai supjaustytą ananasą, surištą glėbelį mėtų, (vėliau tas mėtas išimsim) įpilam vandens ir dar kepinam lengvai pamaišant. Kai ananasai gerai apminkštėja išimam mėtų glėbelį, viską apibarstom šviežiais smulkintais mėtų lapeliais ir permaišom.

Jau šonkauliukai iškepė - ištraukus iš orkaitės padedam 5 min ant pjaustymo lentos praaušti (pjaustant iš karto išteka daug sulčių). Atpjovus porcijas dvigubais kauliukais, užpilam ananasų padažu.

Skanaus ir į sveikatą!

Reklama:

Komentarai (13)


  • s 2012-12-23 11:06

    ananasai visai netinka.


  • danko 2011-07-08 21:21

    jega lajus nesijaučia :super:


  • lina 2011-03-13 19:48

    taip taip, kulinarija menas, neparagavus nesuprasi ar patinka ar ne, ir tik bandant isgausi sau patinkanti skoni. as megstu aviena su cesnaku, bet verta pabandyti ir su svogunu. puikus receptas, labai issamiai parasyta. man gera pamoka kaip neisdziovint is mesos sulciu :-)


  • Petras 2010-09-04 13:19

    NEGALIMA RŠYTI ingredijentai, JIE YRA NEVALGOMI, APSINUODYSITE.REIKIA RAŠYTI sudėtis.


  • Ričardas 2010-07-12 11:38

    Karštai pritariu tam ,kad kulinarija yra menas,o skonį galima įvertinti tik valgant. :super:


  • edita 2010-07-07 15:40

    reikes pabandyti turiu draugu kurie megsta aviena :-)


  • edita 2010-07-07 15:40

    reikes pabandyti turiu draugu kurie megsta aviena :-)


  • Arvydas Z 2010-04-26 22:46

    kulinarija - kuryba ir menas, o ne dogmatiskos taisykles.
    Pries kritikuojant teoriskai, vertetu pradzioje pabandyti ir paragauti praktiskai.
    Del skonio nesigincijama, bet sis patiekalas - v ienas megstamiausiu mano draugu ir pazistamu tarpe.
    O nepagrista kritika -tai tik is "lapiu" is Krylovo pasakecios "Lape ir vynuoges"


  • nerija 2010-04-26 16:18

    kazkaip nesirisa ingridientai.kiek zinau,avienai tinka visai kitokios darzoves.


  • juratera 2010-04-25 20:22

    puikus receptas... :super:


Daugiau receptų