150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
125 gramai | juodojo šokolado |
110 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | lazdyno riešutai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mango pudingas
- Nekeptas sausainių tortas su chalva
- Varškės kremas su vaisiais
- Medaus tortukas
- Gaivus mango desertas
- Sūrio tortas
- Tinginėlis
- Imbieriniai cukatai
- Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais
- Popsiukai šokolade
- Karštas baltasis vynas
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
- Naminiai ledai
- Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
- Kavos ir ledų desertas
- Žele desertas
- Migdolų nuga
- Zefyrai
- Biskvitinis vaisinis tortas
Šokoladiniai irisai su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
125 gramai -
Cukrus,
110 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Komentarai