
50 gramų | mielės | |
350 gramų | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas (smulkintas) | |
1 gramas | šafranas | |
90 gramų | cukrus | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
150 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
720 gramų | kvietiniai miltai | |
Įdarui: | ||
200 gramų | šokoladas (baltas) | |
70 gramų | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
200 | sviestas (minkštas) | |
Glajui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
šiek tiek | „dansukker“ perlinis cukrus (arba „Dansukker“ cukraus milteliai) |
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
-
Migdolinė tarta
-
Desertinis sausainis Aukselis
-
Citrininiai arbūzų ledukai
-
Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
-
Epoetito tortas
-
"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Spanguolių putėsiai
-
Obuolių šerbetas
-
Gaivus varškės desertas
-
Tinginių tinginys
-
Nuga
-
Super greitas ir skanus pudingas
-
Pieniniai ledai
-
Vasaros desertas
-
Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Varškės pudingas su apelsinais
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Keptas Tinginys
Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
350 gramų -
Kardamonas, smulkintas,
1 arbatinis šaukštelis -
Šafranas,
1 gramas -
Cukrus,
90 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas, kambario temperatūros,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
720 gramų
-
Šokoladas, baltas,
200 gramų -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
70 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas, minkštas,
200
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - „Dansukker“ perlinis cukrus, arba „Dansukker“ cukraus milteliai
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.