
50 gramų | mielės | |
350 gramų | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas (smulkintas) | |
1 gramas | šafranas | |
90 gramų | cukrus | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
150 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
720 gramų | kvietiniai miltai | |
Įdarui: | ||
200 gramų | šokoladas (baltas) | |
70 gramų | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
200 | sviestas (minkštas) | |
Glajui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
šiek tiek | „dansukker“ perlinis cukrus (arba „Dansukker“ cukraus milteliai) |
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jogurto ledai
-
Šokoladiniai vaisiai Mažas gardus ir gundantis desertas
-
Citrininis tiramisu
-
Gaivus gardėsis "Avietėlė"
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Arbūzų šerbetas
-
Aistės jogurto pyragas
-
Pertepti vafliai su spanguolių džemu
-
Maskarponinė želė su vaisiais
-
3D gėlės želėje
-
Saldainukai "Brigadeiros"
-
Šokolado piure
-
Vaisių salotos
-
Saldainiai su riešutais
-
Varškės sūris su žele
-
Kremalizuoti obuoliai
-
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas
-
Pieniniai ledai
-
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
-
Imbieriniai biscotti
Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
350 gramų -
Kardamonas, smulkintas,
1 arbatinis šaukštelis -
Šafranas,
1 gramas -
Cukrus,
90 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas, kambario temperatūros,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
720 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Šokoladas, baltas,
200 gramų -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
70 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas, minkštas,
200 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - „Dansukker“ perlinis cukrus, arba „Dansukker“ cukraus milteliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.
Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.