Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
50 gramų mielės
350 gramų pienas
1 arbatinis šaukštelis kardamonas (smulkintas)
1 gramas šafranas
90 gramų cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio druska
1 vienetas kiaušiniai
150 gramų sviestas (kambario temperatūros)
720 gramų kvietiniai miltai
Įdarui:
200 gramų šokoladas (baltas)
70 gramų „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
200 sviestas (minkštas)
Glajui:
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek „dansukker“ perlinis cukrus (arba „Dansukker“ cukraus milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.

Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai: Įdarui: Glajui:
Gaminimo eiga:

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.

Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų