![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
500 mililitrų | grietinė (tiršta) | |
2 pakeliai | sausainiai (vanilės arba sutirštinto pieno skonio) | |
200 gramų | chalva (vanilės skonio) | |
1 pakelis | sausainiai (šokoladiniai) | |
6 valgomieji šaukštai | uogienė (rūgšti arba šviežios uogos) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | braškės |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rageliai su kremu ir šilauogemis
-
Vaisių ir jogurto desertas
-
Grietinėlė su braškėmis
-
Pieniniai ledai
-
Tinginių - tinginys
-
Tinginių tinginys
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Želiniai kiaušinukai
-
Desertine varškė
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Įdaryti persikai
-
Tinginėlis
-
Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Grietinės želė su bananais
-
Avietinė pasaka
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Šokoladinis tortas
-
Vaisinis kremas
-
Vaflių tortas
Nekeptas sausainių tortas su chalva
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinė, tiršta,
500 mililitrų -
Sausainiai, vanilės arba sutirštinto pieno skonio,
2 pakeliai -
Chalva, vanilės skonio,
200 gramų -
Sausainiai, šokoladiniai,
1 pakelis -
Uogienė, rūgšti arba šviežios uogos,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Braškės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Chalvą sutrinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plaktuvu. Padėkite 1 - 2 valandoms į šaldytuvą, kad masė apstingtų.
Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-tą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos pasilikite).
Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Laikyti mažiausiai 8 val.
Prieš patiekdami, gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.
Skanaus.
Komentarai (3)
-
Asta
2017-04-09 20:17
Skanu
-
Neringa
2014-07-01 21:57
Kokia chalva deti-riesutu, ar saulegrazu?