Nekeptas sausainių tortas su chalva
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų grietinė (tiršta)
2 pakeliai sausainiai (vanilės arba sutirštinto pieno skonio)
200 gramų chalva (vanilės skonio)
1 pakelis sausainiai (šokoladiniai)
6 valgomieji šaukštai uogienė (rūgšti arba šviežios uogos)
Papuošimui:
šiek tiek braškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Chalvą sutrinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plaktuvu. Padėkite 1 - 2 valandoms į šaldytuvą, kad masė apstingtų.
2.
Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-tą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos pasilikite).
3.
Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Laikyti mažiausiai 8 val.
4.
Prieš patiekdami, gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.


Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Nekeptas sausainių tortas su chalva

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
  • Grietinė, tiršta, 500 mililitrų
  • Sausainiai, vanilės arba sutirštinto pieno skonio, 2 pakeliai
  • Chalva, vanilės skonio, 200 gramų
  • Sausainiai, šokoladiniai, 1 pakelis
  • Uogienė, rūgšti arba šviežios uogos, 6 valgomieji šaukštai
  • Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Chalvą sutrinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plaktuvu. Padėkite 1 - 2 valandoms į šaldytuvą, kad masė apstingtų.

  2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-tą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos pasilikite).

  3. Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Laikyti mažiausiai 8 val.

  4. Prieš patiekdami, gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.


    Skanaus.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (3)


  • Asta 2017-04-09 20:17

    Skanu


  • Neringa 2014-07-01 21:57

    Kokia chalva deti-riesutu, ar saulegrazu?


Daugiau receptų