350 gramų | sūris (rikota) |
3 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
350 mililitrų | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
150 gramų | cukrus |
1 vienetas | citrinos žievelė |
Patiekti su atšaldyta grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tinginių pica
- Varškės ir ryžių apkepas
- Ryžių pyragas su silke
- Obuolių apkepas
- Ryžių apkepas
- Varškės ir bananų apkepas
- Olandiškas ryžių apkepas
- Olandiškas omletas
- Greitas omletas
- Soti Sauliaus pica
- Kepta manų košė su pasukomis
- Manų kruopų pyragas su uogomis
- Tradicinė pica
- Tirolietiškas omletas su grybais
- Pica Margarita
- Margaritos žuvies apkepas
- Kulebekas
- Ryžių apkepas su daržovėmis
- Bulvių plokštainis su grybais
- Spalvota žuvies užkepėlė
Purus rikotos sūrio apkepas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sūris, rikota,
350 gramų -
Manų kruopos,
3 valgomieji šaukštai -
Pienas,
350 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta).
Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės. Tada sudėti manų košės, pridėti tarkuotos citrinos žievelės (taip pat galima dėti ir razinų) ir vėl maišyti iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Plakinį įmaišyti į turimą sūrio masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti turimą masę.
Kepti 180°C temperatūros orkaitėje iki ausinės rudos spalvos.
Patiekti su atšaldyta grietine.