42 gramai | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
350 mililitrų | pasukos |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
200 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
500 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
100 gramų | kviečiai (daiginti) |
šiek tiek | aliejaus |
Dar kartą greitai tešlą išminkyti ir padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos tešlos porcijos suformuoti po bandelę, dėti ant aliejumi išteptos skardos, kad dvigubai pakiltų.
Kiekvieną bandelę įpjauti (ne giliau kaip 2 cm) ir aptepti vandeniu. Kepti ant viduriniojo įkaitintos orkaitės įtvaro. Orkaitės apačioje būtina padėti indą su vandeniu.
Bandelės iškepusios, kai jų plutelė - gražios rusvos spalvos, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištauktas iš kepinio, yra sausas, neaplipęs tešla.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su grybais
- Tobulas mėsainis
- Švediškos bandelės
- Bandelės su spanguolėmis
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Pyragas su razinomis
- Pyragėliai su mėsa
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Bandelės su įdaru
- Karštos bandelės
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Įdarytos bandelės
- Aguoninis pyragas
- Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
- Mėlynių bandelė
- Spurgos su vyšnių džemu
- Bandelės su kopūstais
Kvietinės bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
42 gramai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pasukos,
350 mililitrų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai, rupūs,
200 gramų -
Kvietiniai miltai, rupūs,
500 gramų -
Kviečiai, daiginti,
100 gramų - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus tešlos komponentus paruošti iš anksto, kad jie būtų kambario temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi, sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešla turėtų pakilti dvigubai.
Dar kartą greitai tešlą išminkyti ir padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos tešlos porcijos suformuoti po bandelę, dėti ant aliejumi išteptos skardos, kad dvigubai pakiltų.
Kiekvieną bandelę įpjauti (ne giliau kaip 2 cm) ir aptepti vandeniu. Kepti ant viduriniojo įkaitintos orkaitės įtvaro. Orkaitės apačioje būtina padėti indą su vandeniu.
Bandelės iškepusios, kai jų plutelė - gražios rusvos spalvos, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištauktas iš kepinio, yra sausas, neaplipęs tešla.