1 pakelis | tešla (sluoksniuota, bemielė) |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | džemas ((mėgstamas)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su cinamonu
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Mielinės spurgos
- Bandelės su lašinukų įdaru
- Skandinaviškos bandelės
- Spurgos su vyšnių džemu
- Cinamoninės sraigutės
- Mielinės bandelės
- Sūrio pyragėliai
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Apvaliosios bandelės
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Daniškos bandelės
- Žuvies spurgytės
- Pyragas su razinomis
- Bulvinės bandelės
- Bulka su šokolado įdaru
- Dešrelės tešloje
- Įdarytos bandelės
- Bandelės su varške
Bandelės "Rožytės"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Tešla, sluoksniuota, bemielė,
1 pakelis -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Džemas, (mėgstamas),
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą pasikočiojame norimo storio, geriau ploniau, bet ne permatomai. Supjaustom ją apie 2-3cm. storio juostomis, ilgis kažkur 7-10cm.
Obuolius nulupame, išsėkliname, supjaustome plonais griežinėliais.
Ant tešlos juostelių, išilgai tepame po šaukštelį džemo, tada dedame obuolių griežinėlius, taip kad pusė būtų išlindus į viršu o kita pusė uždengtų dalį tešlos. Likusia tešlos dalimi uždengiam obuolius. (gaunas kaip obuoliai patale). Tada susukame nuo vieno iki kito krašto ir dedame į keksiukų formeles, kad kepant neišsiskleistų.
Susukus visas rožytes apibarstome jas cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepame 180laipsnių temp. apie 10min. (jei tešla storesnė iki 15min.)