Žaliosios eglutės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
400 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai (malti)
1 arbatinis šaukštelis imbieras (maltas)
1 arbatinis šaukštelis muskatas (maltas)
3 valgomieji šaukštai medus
125 gramai sviestas
2 vienetai kiaušiniai
0.5 stiklinės cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Papuošimui dar reikės maistinių dažų ir apie 100 g cukraus pudros. Bet galima sausainių neformuoti į eglutę, o paprastai patiekti vazelėse.

Taigi pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišyti medų ir prieskonius. Po to sudėti sutarkuotą sviestą ir suberti miltus. Tešlą gerai išminkyti.
Jei turite laiko, palaikykite tešlą šaldytuve pusę valandos. Jei neturite iš karto galite tešlos lakštą iškočioti.
Iš tešlos išspauskite žvaigždutes. Jei neturite skirtingų dydžių žvaigždžių formelių, nusipieškite trafaretus iš popieriaus.
Sausainius kepkite apie 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kiekvieną atvėsusį sausainį aptepkite maistinių dažų ir cukraus pudros mišiniu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žaliosios eglutės

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Papuošimui dar reikės maistinių dažų ir apie 100 g cukraus pudros. Bet galima sausainių neformuoti į eglutę, o paprastai patiekti vazelėse.

Taigi pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišyti medų ir prieskonius. Po to sudėti sutarkuotą sviestą ir suberti miltus. Tešlą gerai išminkyti.
Jei turite laiko, palaikykite tešlą šaldytuve pusę valandos. Jei neturite iš karto galite tešlos lakštą iškočioti.
Iš tešlos išspauskite žvaigždutes. Jei neturite skirtingų dydžių žvaigždžių formelių, nusipieškite trafaretus iš popieriaus.
Sausainius kepkite apie 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kiekvieną atvėsusį sausainį aptepkite maistinių dažų ir cukraus pudros mišiniu.

Reklama:

Komentarai (2)


  • labas 2014-12-08 17:05

    Nu nzn.! :|


  • sandrea 2014-12-06 15:01

    O kiek ju iseina ?


Daugiau receptų