1 skardinė | kondensuotas pienas |
200 gramų | vaisiai (džiovinti (razinos, spanguolės, cukatos)) |
100 gramų | dribsnių (šokoladiniai) |
šiek tiek | saulėgrąžos |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
150 gramų | kukurūzų dribsniai |
šiek tiek | riešutai (įvairūs) |
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Trapieji spelta sausainiukai
- Smėlinukai
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Migdoliniai sausainiai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Kalėdiniai grybukai
- Kokosiniai sausainiai
- Alaus sausainiai
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Skanūs sausainėliai
- Kalėdiniai sausainiai
- Trapios tešlos sausainiai
- Trapūs žagarėliai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Sausainiai "paršiukai"
- Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
- Skanios širdelės
- Sausainiai „Pirštukai“
Florentinai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kondensuotas pienas,
1 skardinė -
Vaisiai, džiovinti (razinos, spanguolės, cukatos),
200 gramų -
Dribsniai, šokoladiniai,
100 gramų - Saulėgrąžos
- Sezamas, sėklos
-
Kukurūzų dribsniai,
150 gramų - Riešutai, įvairūs
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 190°C temp., pasiruošiam kepimo formą, kurioje kepsime. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.Visus ingredientus sudedame į dubenį, užpilame kondensuotą pieną, sumaišome. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene.
Gautą masę pilame į paruoštą skardą. Kepame apie 15 - 30 min. Kai florentinai atvės, gražiai juos supjaustome.