Trapūs ryžių miltų sausainiai
AUTORIUS:
Onė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Trapūs, lengvai pagaminami sausainiai, be kvietinių miltų. Trapūs, lengvai pagaminami sausainiai, be kvietinių miltų. Onė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų ryžių miltai
250 gramų aliejaus
150 gramų cukraus pudra
2 vienetai kiaušiniai
100 mililitrų vanduo
1 žiupsnelis malto kardamono
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Kiaušinių trynius išplakame su persijota cukraus pudra, supilame aliejų ir vandenį. Miltus persijojame ir įmaišome į gautą tešlą kartu su imbieru ir kardamonu.
2.
Kiaušinių baltymus išplakame iki baltumo ir atsargiai įmaišome. Tešlą uždengiame ir paliekame šaldytuve per naktį.
3.
Apvalius sausainius galima formuoti tiesiog rankomis arba formelės pagalba. Papuošiame aguonomis. Kepame 180 °C temperatūroje apie 10 minučių. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Trapūs ryžių miltų sausainiai

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Trapūs, lengvai pagaminami sausainiai, be kvietinių miltų. Onė
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinių trynius išplakame su persijota cukraus pudra, supilame aliejų ir vandenį. Miltus persijojame ir įmaišome į gautą tešlą kartu su imbieru ir kardamonu.

  2. Kiaušinių baltymus išplakame iki baltumo ir atsargiai įmaišome. Tešlą uždengiame ir paliekame šaldytuve per naktį.

  3. Apvalius sausainius galima formuoti tiesiog rankomis arba formelės pagalba. Papuošiame aguonomis. Kepame 180 °C temperatūroje apie 10 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Onė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų