
200 gramų | kokoso drožlės |
2 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
0.666667 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Kalėdinės dėžutės
-
Naminiai riestainiukai
-
Kalėdinė eglutė
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Barankėlės
-
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
-
Sviestiniai sausainiai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Krekeriai
-
Riešutinės širdelės
-
Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
-
Mini sausainėliai
-
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
-
Moliūginiai meduoliai
-
Biskočiai
-
Sausainiai spalvoti
-
Paprasti sausainukai
-
Skanios širdelės
Kokosiniai sausainiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kokoso drožlės,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių temperatūros.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame apie 5 min. iki vientisos baltos masės.
Į kiaušinių baltymus sudedame kiaušinių trynius, miltus ir išplakame. Supilame kokoso drožles ir išsukame iki vientisos masės.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Imame po 1 valg. š. tešlos, formuojame apvalius apie 5 cm skersmens ir 1 cm storio apskritimus ir dedame ant kepimo skardos, taip kad sausainiai neliestų vienas kito. Kepame 13 - 15 min, kol sausainiai įgauna gražią auksinę spalvą (reikėtų sekti laiką, kad sausainiai netikėtai neprisviltų ;)). Tada sausainius perkeliame ant orkaitės grotelių, paliekame atvėsti ir skanaujame!
Komentarai