Kokosiniai sausainiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Greitai ir lengvai paruošiami. Nieko įmantraus ar sudėtingo, tiesiog kokoso drožlės, kiaušiniai, cukrus, šiek tiek miltų ir, žinoma, daug meilės. Kokosinius sausainius taip Greitai ir lengvai paruošiami. Nieko įmantraus ar sudėtingo, tiesiog kokoso drožlės, kiaušiniai, cukrus, šiek tiek miltų ir, žinoma, daug meilės. Kokosinius sausainius taip pat itin patogu nešti dovanų ar į darbą pavaišinti kolegų. Jei dar norite sausainius “pagerinti“, tuomet galite įmerkti į karštą juodą ar baltą šokoladą, ar tiesiog apšlakstyti karštu šokoladu. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų kokoso drožlės
2 vienetai kiaušiniai
100 gramų cukrus
1 valgomasis šaukštas miltai
0.666667 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių temperatūros.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame apie 5 min. iki vientisos baltos masės.
3.
Į kiaušinių baltymus sudedame kiaušinių trynius, miltus ir išplakame. Supilame kokoso drožles ir išsukame iki vientisos masės.
4.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
5.
Imame po 1 valg. š. tešlos, formuojame apvalius apie 5 cm skersmens ir 1 cm storio apskritimus ir dedame ant kepimo skardos, taip kad sausainiai neliestų vienas kito. Kepame 13 - 15 min, kol sausainiai įgauna gražią auksinę spalvą (reikėtų sekti laiką, kad sausainiai netikėtai neprisviltų ;)). Tada sausainius perkeliame ant orkaitės grotelių, paliekame atvėsti ir skanaujame!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kokosiniai sausainiai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Greitai ir lengvai paruošiami. Nieko įmantraus ar sudėtingo, tiesiog kokoso drožlės, kiaušiniai, cukrus, šiek tiek miltų ir, žinoma, daug meilės. Kokosinius sausainius taip ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių temperatūros.

  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame apie 5 min. iki vientisos baltos masės.

  3. Į kiaušinių baltymus sudedame kiaušinių trynius, miltus ir išplakame. Supilame kokoso drožles ir išsukame iki vientisos masės.

  4. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.

  5. Imame po 1 valg. š. tešlos, formuojame apvalius apie 5 cm skersmens ir 1 cm storio apskritimus ir dedame ant kepimo skardos, taip kad sausainiai neliestų vienas kito. Kepame 13 - 15 min, kol sausainiai įgauna gražią auksinę spalvą (reikėtų sekti laiką, kad sausainiai netikėtai neprisviltų ;)). Tada sausainius perkeliame ant orkaitės grotelių, paliekame atvėsti ir skanaujame!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų