Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.

Vokiškas bubertas
INGREDIENTAI:
0.75 stiklinės | manų kruopos |
0.5 litro | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
10 valgomųjų šaukštų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
1 stiklinė | kisielius |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardi ir sveika rudųjų ryžių košė
-
Ženšenio šaknies tyrelė
-
Grikių košė su daržovėm
-
Šventinis grikių rizotas
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Virti žirniai
-
Ropių piure
-
Manų apkepas su razinomis
-
Moliūginė manų košė su citrina
-
Morkų ir bulvių košė
-
Kvietinė košė
-
RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI
-
Bulviškienė
-
Kukurūzų košė
-
Grikiai su vištiena
-
Linksmoji bulvių košė
-
Obuolių košė
-
Citrininiai ryžiai
-
Vištiena su ryžiais
-
Manų košė
Vokiškas bubertas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Manų kruopos,
3/4 stiklinės -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kisielius,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Asta
2013-02-12 02:12
Kol kas Vokietijoje gyvenama manu kruopu neradau :D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...