Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.

Vokiškas bubertas
INGREDIENTAI:
0.75 stiklinės | manų kruopos |
0.5 litro | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
10 valgomųjų šaukštų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
1 stiklinė | kisielius |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Pieniška ryžių košė
-
Pievagrybių apkepas su bulvių koše
-
Desertinė košė ir mažiems, ir dideliems
-
Slyvos manų kruopų košėje
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Desertinė grikių košė
-
Avižinių dribsnių košė su cinamonu
-
Ryžių košė su cukinija
-
Žemaitiška žirnių košė su spirgais
-
Perlinių kruopų košė su tunu
-
Kepti obuoliai
-
Avižinės košės apkepas
-
Bulvių košė su "lepeškom"
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
-
Lęšių ir ryžių pikantiška košė
-
Kepti ryžiai
-
Manų košė su bananais
-
Moliūgų košė
Vokiškas bubertas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Manų kruopos,
3/4 stiklinės -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kisielius,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Asta
2013-02-12 02:12
Kol kas Vokietijoje gyvenama manu kruopu neradau :D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...