5 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | morkos (didelių) |
100 mililitrų | pienas |
80 gramų | sviestas |
1 saujelė | svogūnų laiškai (smulkintų) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių košė su vištiena
- Bulvių kukuliai
- Bulvių košė su spirgučiais
- Airijos bulvių košė
- Vištiena su bulvių koše
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Bulvių košė su "lepeškom"
- Bulviškienė
- Pievagrybių apkepas su bulvių koše
- Bulvių košė su sūriu
- Morkų ir bulvių košė
- Bulvių košė su varške
- Bulvių košė su grybais
- Skani bulvių košė
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Linksmoji bulvių košė
- Bulvių košė
- Žirnių ir bulvių košė
- Tarkuotų bulvių košė
- Skani grikių košė
Morkų ir bulvių košė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės, vidutinio dydžio,
5 vienetai -
Morkos, didelių,
2 vienetai -
Pienas,
100 mililitrų -
Sviestas,
80 gramų -
Svogūnų laiškai, smulkintų,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves ir morkas nuskutame, supjaustome į keletą didelių gabalėlių, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Po to nupilame vandenį ir sutriname daržoves bulvių grūstuvu iki vientisos masės.
Sviestą išlydome mikrobangėje, supilame į košę, pieną pakaitiname mikrobangėje (kaitiname apie 1 min, kol bus karštas) ir supilame į košę. Jei mėgstate skystesnę košę - pieno pilkite daugiau. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska pagal skonį, apibarstome svogūnų laiškais.