Arvydo paprasta grikių košė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek sviestas
šiek tiek druska
2 stiklinės vanduo
1 stiklinė grikiai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Švarūs grikiai suberiami į puodą, užpilami šaltu vandeniu ar šaltu sultiniu (galima į vandenį įdėti sauso sultinio), užverdama (bet neverdama) ir nukėlus nuo ugnies dedama 20-30 min tarp dviejų pagalvių. Po to, uždedama ant viršaus sviesto ir uždengus pagalvėmis palaikoma, kol ištirps sviestas. Tada viskas permaišoma ir valgoma su tikru (nenuliesintu) pienu.

Galima vietoj laikymo tarp pagalvių virti ant labai labai mažos ugnies 20 min tik jokiu būdu nemaišant. Tada grikiai būna taip pat birūs ir sultingi, o ne pavirsta pliurza.

Proporcija 1:2 Labai svarbu kaip ir grikių kokybė. SKANAUS!

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo paprasta grikių košė

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Švarūs grikiai suberiami į puodą, užpilami šaltu vandeniu ar šaltu sultiniu (galima į vandenį įdėti sauso sultinio), užverdama (bet neverdama) ir nukėlus nuo ugnies dedama 20-30 min tarp dviejų pagalvių. Po to, uždedama ant viršaus sviesto ir uždengus pagalvėmis palaikoma, kol ištirps sviestas. Tada viskas permaišoma ir valgoma su tikru (nenuliesintu) pienu.

Galima vietoj laikymo tarp pagalvių virti ant labai labai mažos ugnies 20 min tik jokiu būdu nemaišant. Tada grikiai būna taip pat birūs ir sultingi, o ne pavirsta pliurza.

Proporcija 1:2 Labai svarbu kaip ir grikių kokybė. SKANAUS!

Reklama:

Komentarai (4)


  • iene 2014-10-21 08:03

    Gan zinomas budas gamint koses tarp pagalviu,ypac per kokias atostogas,o AITES,kurios deda sviesta ant pagalviu,AITEMIS ir lieka:)


  • Linksmute 2010-01-31 04:10

    :-) O ar ne geriau butu tuos grikius is karto verdanciu vandeniu uzpilti ir jau tada tarp tu pagalviu ar kaldru :-* laikyti. Patalai susiltu :-D .............. :bucinys:


  • pilietis 2010-01-30 13:54

    Aciu labai


  • pilietis 2010-01-30 13:54

    Aciu labai


Daugiau receptų