Žemaitiška žirnių košė su spirgais
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų žirniai (geriau neskaldyti)
150 gramų lašinukai (parūkyti)
1 vienetas svogūnai (didelis)
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Žirnius užmerkti per naktį. Išbrinkusius žirnius suversti į puodą ir užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų, berti druskos. Verti 20 minučių ir nuolat maišyti.
2.
Lašinukus (skaniau rūkyti) pjaustyti ir tirpdyti keptuvėje. Svogūną smulkinti ir kepinti su lašinukais (lašinukų nepagailėti,jei mėgstama riebiau).
3.
Kai išvis žirniai, nupilti likusį vandenį ir juos suverti į keptuvę. Viską išmaišyti. Pabarstyti prieskoniais

Populiariausi receptai šią savaitę

Žemaitiška žirnių košė su spirgais

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Žirnius užmerkti per naktį. Išbrinkusius žirnius suversti į puodą ir užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų, berti druskos. Verti 20 minučių ir nuolat maišyti.

  2. Lašinukus (skaniau rūkyti) pjaustyti ir tirpdyti keptuvėje. Svogūną smulkinti ir kepinti su lašinukais (lašinukų nepagailėti,jei mėgstama riebiau).

  3. Kai išvis žirniai, nupilti likusį vandenį ir juos suverti į keptuvę. Viską išmaišyti. Pabarstyti prieskoniais

Receptą atsiuntė Zita
Reklama:

Komentarai (5)


  • Rima 2019-02-28 15:31

    Jug viskas aiskiai parasyta


  • andrius 2018-07-13 12:20

    Kokios uogienes ir kiek?


  • jev 2018-07-13 12:18

    Labai skanu su braskiu uogiene


  • ANDZELA 2015-07-24 17:28

    LABAI SKANU/MANO VIRAS DAR ISIDEJO NAMINES GRIETINES/


  • Reda 2015-06-25 19:43

    O kiek vandens reikia? Ir kiek laiko reikia,kad žirniai išbrinktų?


Daugiau receptų