500 gramų | žirniai (geriau neskaldyti) |
150 gramų | lašinukai (parūkyti) |
1 vienetas | svogūnai (didelis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
- Perlinių kruopų košė
- Silkės salotos
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Silkė su manų koše
- Saldi makaronų košė
- Keksiukai su riešutais
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Perlinių kruopų košė su tunu
- Biri perlinių kruopų košė
- Ruginė košė
- Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Kukurūzų kruopų košė
- Sorų kruopų košė
- Kvietinė košė
- Kukurūzų košė
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
Žemaitiška žirnių košė su spirgais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Žirniai, geriau neskaldyti,
500 gramų -
Lašinukai , parūkyti,
150 gramų -
Svogūnai, didelis,
1 vienetas - Druska
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žirnius užmerkti per naktį. Išbrinkusius žirnius suversti į puodą ir užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų, berti druskos. Verti 20 minučių ir nuolat maišyti.
Lašinukus (skaniau rūkyti) pjaustyti ir tirpdyti keptuvėje. Svogūną smulkinti ir kepinti su lašinukais (lašinukų nepagailėti,jei mėgstama riebiau).
Kai išvis žirniai, nupilti likusį vandenį ir juos suverti į keptuvę. Viską išmaišyti. Pabarstyti prieskoniais
Komentarai (6)
-
Rima
2019-02-28 15:31
Jug viskas aiskiai parasyta
-
andrius
2018-07-13 12:20
Kokios uogienes ir kiek?
-
jev
2018-07-13 12:18
Labai skanu su braskiu uogiene
-
ANDZELA
2015-07-24 17:28
LABAI SKANU/MANO VIRAS DAR ISIDEJO NAMINES GRIETINES/
-
Reda
2015-06-25 19:43
O kiek vandens reikia? Ir kiek laiko reikia,kad žirniai išbrinktų?