800 gramų | jautiena |
2 vienetai | morkos |
3 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | poras |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Nuplauta mėsa dedama į pasūdytą verdantį vandenį ir, uždengus puodą kaitinama ant mažos ugnies. Svogūno galvutė truputį pakaitinama ir dedama į puodą mėsai baigiant virti. Suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir prieskoniai. Išvirusi mėsa supjaustoma, sudedama į pagamintą padažą ir dar kelias minutes kaitinama.
Padažui svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, suberiami miltai, supilamas sultinys ar vanduo, dar pakaitinama. Vėliausiai supilama grietinė.
Jautiena tiekiama su padažu, puošiama virtomis morkomis ir žaliais petražolės, saliero lapeliais. Prie jos tinka virtos bulvės, kopūstai, ropės, pupelės, žirniai, marinuoti ar rauginti agurkai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Velykiniai viščiukai
- Silkės ir grybų užkandis
- Pica su vištiena
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
- Voriuko formos kiaušiniai
- Skanieji įdaryti kiaušiniai
- Pomidorų užkandėlė
- Pievagrybiai grietinės padaže
- Silkės ruletai
- Karštos bandelės
- Sūdytos lašišos receptas
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Įdarytų paprikų užkandis
- Omletas su špinatais
- Šaltiena greitpuodyje
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Kumpio suktinukai
Virta jautiena su padažu
-
Jautiena,
800 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Poras,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas - Juodieji pipirai, malti
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 2 svogūnai, šaukštas tirpinto sviesto, stiklinė sultinio arba vandens, 3 šaukštai grietinės, pusė šaukšto miltų.
Nuplauta mėsa dedama į pasūdytą verdantį vandenį ir, uždengus puodą kaitinama ant mažos ugnies. Svogūno galvutė truputį pakaitinama ir dedama į puodą mėsai baigiant virti. Suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir prieskoniai. Išvirusi mėsa supjaustoma, sudedama į pagamintą padažą ir dar kelias minutes kaitinama.
Padažui svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, suberiami miltai, supilamas sultinys ar vanduo, dar pakaitinama. Vėliausiai supilama grietinė.
Jautiena tiekiama su padažu, puošiama virtomis morkomis ir žaliais petražolės, saliero lapeliais. Prie jos tinka virtos bulvės, kopūstai, ropės, pupelės, žirniai, marinuoti ar rauginti agurkai.
Komentarai (8)
-
Staras
2010-01-31 15:31
:bloga: :-D