Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
4 riekės duona (juoda (ketvirtis kepaliuko))
1 vienetas svogūnai
0.5 vieneto salierai (šaknis)
0.5 vieneto salierai (stiebas)
1 vienetas morkos
0.5 vieneto pankolis ( (šakniastiebiai))
50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas))
1 valgomasis šaukštas miežiai ((arba kanapių sėklos))
2 valgomieji šaukštai čiobreliai (šviežios šakelės)
1 vienetas rozmarinas (šviežios šakelės)
3 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis garstyčios
200 mililitrų saulėgrąžų aliejus (arba alyvuoių aliejus)
0.5 vieneto citrinos
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Krostinis. Duoną supjaustyti plonomis, nedidelėmis riekelėmis. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos gražiai išdėlioti duonos riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp riekučių, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
smulkintais česnakais. Pašauti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę (grill funkcija) ir kepti, kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško lietuviško kietojo sūrio.
2.
Naminis majonezas. Į dubenį įmušti kiaušinį, bei du kiaušinių trynius, įberti druskos, dėti garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto (plona srovele) pilti aliejų ir viską gerai išplakti. Galima pagardinti krapais, medumi ir mėgiamais prieskoniais.
3.
Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su prieskoninėmis žolelėmis. Kepinti,l suminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Krostinis. Duoną supjaustyti plonomis, nedidelėmis riekelėmis. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos gražiai išdėlioti duonos riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp riekučių, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
    smulkintais česnakais. Pašauti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę (grill funkcija) ir kepti, kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško lietuviško kietojo sūrio.

  2. Naminis majonezas. Į dubenį įmušti kiaušinį, bei du kiaušinių trynius, įberti druskos, dėti garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto (plona srovele) pilti aliejų ir viską gerai išplakti. Galima pagardinti krapais, medumi ir mėgiamais prieskoniais.

  3. Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su prieskoninėmis žolelėmis. Kepinti,l suminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (2)


  • Monika 2014-10-20 14:31

    Super


  • Laima 2014-08-29 14:33

    Naminis majonezas gaminamas be baltymu,tik is tryniu,o duonos ir reikejo juodos paieskot,kad atitiktu patiekalo pavadinima


Daugiau receptų