| 12 vienetų | krevetės (nevirtos, didelės, be kevalo) |
| 1 vienetas | kiaušiniai (trinys, kietai virtas) |
| 2.5 valgomojo šaukšto | kukurūzai (miltai) |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
| šiek tiek | pipirai (kvapnieji) |
| 3 riekės | duona (balta) |
| 1 vienetas | kiaušiniai (trinys, kietai virtas) |
| 30 gramų | jautiena (kumpis, virtas) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 2 stiklinės | aliejaus |
2. Gerai suplakite 1 kiaušinį su kukurūzų miltais, druska ir pipirais. Sudėkite krevetes į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų kiaušiniu.
3. Nuo duonos nupjaukite plutą. Perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po vieną krevetę. Švelniai paspauskite krevetę, kad ji prikibtų prie duonos. Kiekvieną krevetę patepkite trupučiu kiaušinių mišinio.
4. Supjaustykite kiaušinio trynį ir kumpį į 1 cm gabaliukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvienos krevetės padėkite po vieną gabaliuką kiaušinio trynio ir kumpio bei 1/4 šaukštelio svogūno.
5. Inde "vok" įkaitinkite aliejų, kol jis pasiekia 190C temperatūrą. Vienu metu kepkite 3 ar 4 krevečių-duonos gabaliukus iki auksinės spalvos, kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsainis su pelėsiniu sūriu
-
Vegetariški sumuštiniai
-
Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
-
Tobulas mėsainis su jautienos maltiniu
-
Šefo Luko mėsainis
-
Skrudintos duonos sumuštiniai
-
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
-
Picos - ricos
-
Sumuštiniai su pievagrybiais
-
Keptas sumuštinis
-
Simo Jasaičio mėsainis
-
Ispaniški sandvičiai
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Burgeris
-
Prancūziškas skrebutis
-
Pikantiški sumuštiniai
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Apkepėlės "Majukai"
-
Sūrainiai "Sūrskiai"
-
Skrebučiai
Krevečių sumuštiniai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Krevetės, nevirtos, didelės, be kevalo,
12 vienetų -
Kiaušiniai, trinys, kietai virtas,
1 vienetas -
Kukurūzai, miltai,
2.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Pipirai, kvapnieji
-
Duona, balta,
3 riekės -
Kiaušiniai, trinys, kietai virtas,
1 vienetas -
Jautiena, kumpis, virtas,
30 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nuimkite krevečių apvalkus, palikdami uodegas. Pašalinkite venas. Aštriu peiliu perpjaukite krevetės nugarą. Švelniai pirštais paspauskite krevetę, kad ji būtų plokštesnė.
2. Gerai suplakite 1 kiaušinį su kukurūzų miltais, druska ir pipirais. Sudėkite krevetes į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų kiaušiniu.
3. Nuo duonos nupjaukite plutą. Perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po vieną krevetę. Švelniai paspauskite krevetę, kad ji prikibtų prie duonos. Kiekvieną krevetę patepkite trupučiu kiaušinių mišinio.
4. Supjaustykite kiaušinio trynį ir kumpį į 1 cm gabaliukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvienos krevetės padėkite po vieną gabaliuką kiaušinio trynio ir kumpio bei 1/4 šaukštelio svogūno.
5. Inde "vok" įkaitinkite aliejų, kol jis pasiekia 190C temperatūrą. Vienu metu kepkite 3 ar 4 krevečių-duonos gabaliukus iki auksinės spalvos, kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.
