
1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
200 gramų | veršiena |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | batonas (riekės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Olivijos omletas
-
Kepta duona
-
Keptų kalmarų užkandėlė
-
Valgomos „Musmirės“
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Ant grotelių keptos daržovės
-
Užkandukai
-
Piršteliai su aguonomis
-
Keptas varškės sūris
-
Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
-
Skrudintos duonos sumuštiniai
-
Sočioji užkandėlė su silke
-
Vištienos sandvičiai
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Bulvės „Akordeonas“
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bananų pica
-
Sumuštiniai su sūriu
Virta įdaryta višta

-
Vištiena,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai - Salierai
- Petražolės
-
Veršiena,
200 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta višta neskrodžiama, bet perpjaunama išilgai per nugarą ir mėsa peiliu atskiriama nuo kaulų (paliekami tik sparnelių ir šlaunelių kaulai) ir apverdama. Taip apdorota vištiena klojama ant stalo, išlyginama, pasūdoma ir pjūvio vietoje susiuvama, paliekant nedidelę angą. Veršiena, vištienos likučiai, piene išmirkytas batonas sumalami. Įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, įberiama pipirų, pasūdoma ir išsukama iki purumo. Įdaras sukrečiamas į vištienos vidų ir užsiuvama. Tada višta užpilama šaltu pasūdytu vandeniu ir su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais verdama apie 1,5 val. Išvirusi ataušinama sultinyje. Paskui išimama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į pusdubenį. Sultinys išpilstomas į mažas formeles, kad sustingtų. Sustingusiais drebučiais puošiama vištiena.