
1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
200 gramų | veršiena |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | batonas (riekės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Omletas su riešutais
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Pingviniukai
-
Vištienos vyniotinis
-
Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
-
Krabų mėsos „Rafaelo“
-
Bananų pica
-
Šokoladinės vynuogės
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Kalmaras vyno padaže
-
Sūri širdelė
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Mėsos duona
-
Užkandis "Margas pavasario stalas"
-
Čeburėkai
-
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
-
Helovyno voriukai
Virta įdaryta višta

-
Vištiena,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai - Salierai
- Petražolės
-
Veršiena,
200 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta višta neskrodžiama, bet perpjaunama išilgai per nugarą ir mėsa peiliu atskiriama nuo kaulų (paliekami tik sparnelių ir šlaunelių kaulai) ir apverdama. Taip apdorota vištiena klojama ant stalo, išlyginama, pasūdoma ir pjūvio vietoje susiuvama, paliekant nedidelę angą. Veršiena, vištienos likučiai, piene išmirkytas batonas sumalami. Įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, įberiama pipirų, pasūdoma ir išsukama iki purumo. Įdaras sukrečiamas į vištienos vidų ir užsiuvama. Tada višta užpilama šaltu pasūdytu vandeniu ir su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais verdama apie 1,5 val. Išvirusi ataušinama sultinyje. Paskui išimama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į pusdubenį. Sultinys išpilstomas į mažas formeles, kad sustingtų. Sustingusiais drebučiais puošiama vištiena.