
1 vienetas | vištiena |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
200 gramų | veršiena |
1 stiklinė | pienas |
3 vienetai | batonas (riekės) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptų kalmarų užkandėlė
-
Krekeriai su avokadų piure
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Silkė pataluose
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Silkė su daržovėmis ir padažu
-
Traškūs svogūnų žiedai
-
Silkė su raudonu grybų padažu
-
Pakora
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Omleto keksiukai
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Karaimų kibinai
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Vytintos stintos
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Dinos sumuštinukai
-
Brusketa
-
Jūros ešerio filė šulinėliai
Virta įdaryta višta

-
Vištiena,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai - Salierai
- Petražolės
-
Veršiena,
200 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta višta neskrodžiama, bet perpjaunama išilgai per nugarą ir mėsa peiliu atskiriama nuo kaulų (paliekami tik sparnelių ir šlaunelių kaulai) ir apverdama. Taip apdorota vištiena klojama ant stalo, išlyginama, pasūdoma ir pjūvio vietoje susiuvama, paliekant nedidelę angą. Veršiena, vištienos likučiai, piene išmirkytas batonas sumalami. Įmušamas kiaušinis, supilamas pienas, įberiama pipirų, pasūdoma ir išsukama iki purumo. Įdaras sukrečiamas į vištienos vidų ir užsiuvama. Tada višta užpilama šaltu pasūdytu vandeniu ir su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais verdama apie 1,5 val. Išvirusi ataušinama sultinyje. Paskui išimama, supjaustoma griežinėliais ir sudedama į pusdubenį. Sultinys išpilstomas į mažas formeles, kad sustingtų. Sustingusiais drebučiais puošiama vištiena.