
700 gramų | imbieras (šaknis) |
1 kilogramas | cukrus |
Supjaustykite imbiero šaknį vienodo dydžio kubeliais ir sudėkite į puodą.
Į puodą ant imbiero supilkite maždaug pusę kg. cukraus ir įpilkite vandens tiek, kad tik apsemtų imbiero gabaliukus. Kai viskas užvirs, prisukite ugnį ir virkite vis pamaišydami. Virkite tol, kol gabaliukai taps skaidrūs, sirupo sumažės, jis taps tirštokas- kaip skystas medus. Tai užtruks apie 3 valandas.
Po 3 valandų, per sietelį perpilkite visą puodo turinį, atskirkite sirupą nuo imbiero gabaliukų. Sirupo neišpilkite, jis labai skanus. Palikite imbiero gabaliukus atvėsti.
Sudėkite imbiero gabaliukus į lėkštę ir gausiai pabarstykite likusiu cukrumi, palikite apdžiūti pernakt. Tada nusijoti cukraus perteklių. Saldainiukai paruošti. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldainiai su riešutais
-
Morengai
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Saldūs rutuliukai
-
Naminiai šokoladiniai saldainiai
-
Žiemos skanumynas
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Karamelės saldainukai
-
Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
-
Saldainukai "Brigadeiros"
-
Zefyrai šokolade
-
Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Tinginys su riešutais
-
Bananinis desertas ant pagaliukų
-
Varškės rutuliukai „Raffaello“
-
Ledų desertas su „m&m“
Imbieriniai saldainiai

- Paruošimo laikas:
-
Imbieras, šaknis,
700 gramų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupkite imbiero šaknies žievę. Įsitikinkite, kad šaknis tikrai šviežia, kitaip saldainiai nebus skanūs.
Supjaustykite imbiero šaknį vienodo dydžio kubeliais ir sudėkite į puodą.
Į puodą ant imbiero supilkite maždaug pusę kg. cukraus ir įpilkite vandens tiek, kad tik apsemtų imbiero gabaliukus. Kai viskas užvirs, prisukite ugnį ir virkite vis pamaišydami. Virkite tol, kol gabaliukai taps skaidrūs, sirupo sumažės, jis taps tirštokas- kaip skystas medus. Tai užtruks apie 3 valandas.
Po 3 valandų, per sietelį perpilkite visą puodo turinį, atskirkite sirupą nuo imbiero gabaliukų. Sirupo neišpilkite, jis labai skanus. Palikite imbiero gabaliukus atvėsti.
Sudėkite imbiero gabaliukus į lėkštę ir gausiai pabarstykite likusiu cukrumi, palikite apdžiūti pernakt. Tada nusijoti cukraus perteklių. Saldainiukai paruošti. Skanaus!